Помідори різані на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- помідори – 2 кг
- цибуля – 3 шт.
- оцет – 1 ст.л.
- часник – 6 зубчиків
- цукор – 2 ст.л.
- свіжий базилік – 4 гілочки
- соняшникова олія – 1 ст.л.
- сіль – 2 ст.л.
- гвоздика – 3 шт.
- запашний перець горошком
Спосіб приготування:
- Для заготівлі краще використовувати великі помідори. Кожен плід повинен бути стиглим, але досить пружним.
- Ріпчасту цибулю та часник очищаємо від лушпиння.
- Свіжу зелень і стиглі томати заливаємо холодною водою і залишаємо на 12 хвилин.
- Тонкими напівкільцями нарізаємо цибулю, часник подрібнюємо у вигляді тонких пластинок.
- Попередньо стерилізуємо банки протягом 10 хвилин.
- Кожен помідор нарізаємо великими часточками, викладаємо шарами у банку разом з нарізаною цибулею, часником і базиліком.
- Все заливаємо окропом, накриваємо банки кришками і витримуємо протягом 15 хвилин.
- Знову зливаємо воду в окрему ємність і доводимо до кипіння. Знову заливаємо томати киплячою рідиною і чекаємо 15 хвилин.
- В третій раз зливаємо всю рідину, додаємо до неї всі спеції та оцет. Готовим маринадом заливаємо томати в банках і укупорюємо кришками. Отриману заготівлю добре утеплюємо ковдрою і витримуємо протягом 12 годин.
- Повністю остиглі помідори зберігаємо в холодному місці.
Додаткова порада:
Щоб готовий маринад для помідорів мав фруктовий смак, можна додати кілька крапель яблучного оцту. Це не тільки збагатить смак вашої заготівлі, але й додасть оригінальний аромат, який здивує та порадує вас під час зимових вечорів.