Помідори різані на зиму

Помідори різані на зиму
4.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг
  • цибуля – 3 шт.
  • оцет – 1 ст.л.
  • часник – 6 зубчиків
  • цукор – 2 ст.л.
  • свіжий базилік – 4 гілочки
  • соняшникова олія – 1 ст.л.
  • сіль – 2 ст.л.
  • гвоздика – 3 шт.
  • запашний перець горошком

Спосіб приготування:

  1. Для заготівлі краще використовувати великі помідори. Кожен плід повинен бути стиглим, але досить пружним.
  2. Ріпчасту цибулю та часник очищаємо від лушпиння.
  3. Свіжу зелень і стиглі томати заливаємо холодною водою і залишаємо на 12 хвилин.
  4. Тонкими напівкільцями нарізаємо цибулю, часник подрібнюємо у вигляді тонких пластинок.
  5. Попередньо стерилізуємо банки протягом 10 хвилин.
  6. Кожен помідор нарізаємо великими часточками, викладаємо шарами у банку разом з нарізаною цибулею, часником і базиліком.
  7. Все заливаємо окропом, накриваємо банки кришками і витримуємо протягом 15 хвилин.
  8. Знову зливаємо воду в окрему ємність і доводимо до кипіння. Знову заливаємо томати киплячою рідиною і чекаємо 15 хвилин.
  9. В третій раз зливаємо всю рідину, додаємо до неї всі спеції та оцет. Готовим маринадом заливаємо томати в банках і укупорюємо кришками. Отриману заготівлю добре утеплюємо ковдрою і витримуємо протягом 12 годин.
  10. Повністю остиглі помідори зберігаємо в холодному місці.

Додаткова порада:

Щоб готовий маринад для помідорів мав фруктовий смак, можна додати кілька крапель яблучного оцту. Це не тільки збагатить смак вашої заготівлі, але й додасть оригінальний аромат, який здивує та порадує вас під час зимових вечорів.