Помідори різані на зиму
                                    Кухня
                
                Інгредієнти:
- помідори – 2 кг
 - цибуля – 3 шт.
 - оцет – 1 ст.л.
 - часник – 6 зубчиків
 - цукор – 2 ст.л.
 - свіжий базилік – 4 гілочки
 - соняшникова олія – 1 ст.л.
 - сіль – 2 ст.л.
 - гвоздика – 3 шт.
 - запашний перець горошком
 
Спосіб приготування:
- Для заготівлі краще використовувати великі помідори. Кожен плід повинен бути стиглим, але досить пружним.
 - Ріпчасту цибулю та часник очищаємо від лушпиння.
 - Свіжу зелень і стиглі томати заливаємо холодною водою і залишаємо на 12 хвилин.
 - Тонкими напівкільцями нарізаємо цибулю, часник подрібнюємо у вигляді тонких пластинок.
 - Попередньо стерилізуємо банки протягом 10 хвилин.
 - Кожен помідор нарізаємо великими часточками, викладаємо шарами у банку разом з нарізаною цибулею, часником і базиліком.
 - Все заливаємо окропом, накриваємо банки кришками і витримуємо протягом 15 хвилин.
 - Знову зливаємо воду в окрему ємність і доводимо до кипіння. Знову заливаємо томати киплячою рідиною і чекаємо 15 хвилин.
 - В третій раз зливаємо всю рідину, додаємо до неї всі спеції та оцет. Готовим маринадом заливаємо томати в банках і укупорюємо кришками. Отриману заготівлю добре утеплюємо ковдрою і витримуємо протягом 12 годин.
 - Повністю остиглі помідори зберігаємо в холодному місці.
 
Додаткова порада:
Щоб готовий маринад для помідорів мав фруктовий смак, можна додати кілька крапель яблучного оцту. Це не тільки збагатить смак вашої заготівлі, але й додасть оригінальний аромат, який здивує та порадує вас під час зимових вечорів.