Закуска "Мурахи на колоді"
Інгредієнти:
- 100 г маслин
- 50 г грецьких горіхів
- 6 стебел селери
- 3 ст. л. сирного сиру з зеленню
Рецепт приготування:
Приготування цієї закуски настільки просте, що з ним впорається навіть дитина, за умови наявності всіх необхідних інгредієнтів. І вже через кілька хвилин можна насолоджуватися смачною домашньою їжею.
-
Спочатку селеру миємо під проточною водою і даємо їй висохнути. Потім обрізаємо товсту основу, оскільки для закуски потрібна тільки частина з виємкою.
-
Щедро змащуємо виємку сирним сиром з зеленню. Можна також використовувати звичайний сир, який заздалегідь змішали з подрібненою петрушкою.
-
Потім нарізаємо селеру на 3 рівні частини. Маслини розрізаємо навпіл (виймаємо кісточки, якщо вони є) і кладемо по дві половинки на кожну третину стебла.
-
Так само робимо і з наступним «брусом», лише зверху викладаємо шматочки грецького горіха.
-
Повторюємо всі дії, поки інгредієнти не закінчаться. За бажанням, закуску можна відправити в холодильник на чверть години, а потім подавати до столу.
Існує також солодкий варіант цієї страви. Досить змастити селеру арахісовою пастою та прикрасити родзинками, і все буде готово. Все дуже просто і в той же час оригінально.
Додаткова інформація:
Селера - це не тільки корисний, але й універсальний інгредієнт. Вона відмінно поєднується з різноманітними продуктами і спеціями, дозволяючи експериментувати з рецептами. Будь-який з варіантів цієї закуски не тільки приємно урізноманітнить ваше меню, але й принесе користь вашому організму завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів у селері.