Закуска "Мурахи на колоді"

Закуска "Мурахи на колоді"
4.3
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 10 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 100 г маслин
  • 50 г грецьких горіхів
  • 6 стебел селери
  • 3 ст. л. сирного сиру з зеленню

Рецепт приготування:

Приготування цієї закуски настільки просте, що з ним впорається навіть дитина, за умови наявності всіх необхідних інгредієнтів. І вже через кілька хвилин можна насолоджуватися смачною домашньою їжею.

  1. Спочатку селеру миємо під проточною водою і даємо їй висохнути. Потім обрізаємо товсту основу, оскільки для закуски потрібна тільки частина з виємкою.

  2. Щедро змащуємо виємку сирним сиром з зеленню. Можна також використовувати звичайний сир, який заздалегідь змішали з подрібненою петрушкою.

  3. Потім нарізаємо селеру на 3 рівні частини. Маслини розрізаємо навпіл (виймаємо кісточки, якщо вони є) і кладемо по дві половинки на кожну третину стебла.

  4. Так само робимо і з наступним «брусом», лише зверху викладаємо шматочки грецького горіха.

  5. Повторюємо всі дії, поки інгредієнти не закінчаться. За бажанням, закуску можна відправити в холодильник на чверть години, а потім подавати до столу.

Існує також солодкий варіант цієї страви. Досить змастити селеру арахісовою пастою та прикрасити родзинками, і все буде готово. Все дуже просто і в той же час оригінально.

Додаткова інформація:

Селера - це не тільки корисний, але й універсальний інгредієнт. Вона відмінно поєднується з різноманітними продуктами і спеціями, дозволяючи експериментувати з рецептами. Будь-який з варіантів цієї закуски не тільки приємно урізноманітнить ваше меню, але й принесе користь вашому організму завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів у селері.