Ікра з риби на пару

Ікра з риби на пару
4.4
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • ікра товстолобика – 800 г
  • сіль – за смаком
  • мелений чорний перець – 1 щіпка
  • прованські трави

Рецепт приготування:

Ця страва відрізняється своєю простотою і користується великою популярністю серед багатьох господинь. У цьому рецепті ми будемо використовувати ікру товстолобика, оскільки вона менш калорійна у порівнянні з іншими видами ікри.

  1. Промиваємо ікру товстолобика під проточною водою. Робити це потрібно під невеликим тиском води, щоб не пошкодити цілісність кожної частинки ікри. Обережно розрізаємо плівку посередині та промиваємо ікру всередині.
  2. Залишену плівку з іншого боку відрізаємо ножем або обрізаємо ножицями.
  3. Кожен шматочок ікри посипаємо сіллю та спеціями з усіх боків. Як приправи можна використовувати суміш перців, коріандр, сушений часник, гірчицю, розмарин тощо.
  4. Викладаємо готовий продукт у ємність мультиварки, яка використовується для приготування на пару.
  5. Встановлюємо на приладі функцію "Пар" та продовжуємо готувати протягом 20 хвилин.
  6. В результаті маємо отримати дуже щільні ковбаски, які не розвалюються в руках. Кожну порцію нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Але можна їсти і так, не нарізуючи. У будь-якому випадку, це дуже смачно.

Як гарнір до ікри, приготованої на пару, підійде відварена картопля, тушковані овочі, рис або макаронні вироби.

Доповнення:

Щоб додати рецепту оригінальності, ви можете спробувати додати лимонний сік або терту цедру лимона для легкого цитрусового аромату. Також можна експериментувати з різними видами трав і спецій, щоб створити унікальний смак. Наприклад, спробуйте додати трохи дрібно нарізаного свіжого кропу або петрушки перед подачею, щоб надати страві свіжості та кольору.