Ікра з риби на пару

Кухня
Інгредієнти:
- ікра товстолобика – 800 г
- сіль – за смаком
- мелений чорний перець – 1 щіпка
- прованські трави
Рецепт приготування:
Ця страва відрізняється своєю простотою і користується великою популярністю серед багатьох господинь. У цьому рецепті ми будемо використовувати ікру товстолобика, оскільки вона менш калорійна у порівнянні з іншими видами ікри.
- Промиваємо ікру товстолобика під проточною водою. Робити це потрібно під невеликим тиском води, щоб не пошкодити цілісність кожної частинки ікри. Обережно розрізаємо плівку посередині та промиваємо ікру всередині.
- Залишену плівку з іншого боку відрізаємо ножем або обрізаємо ножицями.
- Кожен шматочок ікри посипаємо сіллю та спеціями з усіх боків. Як приправи можна використовувати суміш перців, коріандр, сушений часник, гірчицю, розмарин тощо.
- Викладаємо готовий продукт у ємність мультиварки, яка використовується для приготування на пару.
- Встановлюємо на приладі функцію "Пар" та продовжуємо готувати протягом 20 хвилин.
- В результаті маємо отримати дуже щільні ковбаски, які не розвалюються в руках. Кожну порцію нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Але можна їсти і так, не нарізуючи. У будь-якому випадку, це дуже смачно.
Як гарнір до ікри, приготованої на пару, підійде відварена картопля, тушковані овочі, рис або макаронні вироби.
Доповнення:
Щоб додати рецепту оригінальності, ви можете спробувати додати лимонний сік або терту цедру лимона для легкого цитрусового аромату. Також можна експериментувати з різними видами трав і спецій, щоб створити унікальний смак. Наприклад, спробуйте додати трохи дрібно нарізаного свіжого кропу або петрушки перед подачею, щоб надати страві свіжості та кольору.