Борщ з грибами та квасолею

Борщ з грибами та квасолею
3.6
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г курячого м'яса
  • невеликий кусок яловичини на кістці
  • 250 г капусти
  • банка красної квасолі (близько 400 г)
  • 3 картоплини
  • 1-2 буряка
  • 1 ст. л. уксусу
  • 1 цибуля
  • 1 болгарський перець
  • 200 г шампіньйонів
  • 2 моркви
  • декілька горошин перцю
  • щіпка гвоздики
  • 2 лаврових листа
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. М'ясо промийте, наріжте невеликими шматками, залийте водою та поставте варитися на півтори години. Після цього вийміть м'ясо, відокреміть від кісток та наріжте дрібненько. Очищений буряк окремо відваріть протягом 50 хвилин.
  2. Гриби промийте, наріжте на половинки або четвертинки та пожарте окремо на рослинному маслі близько 7 хвилин до напівготовності.
  3. Цибулю та моркву очистіть та дрібно наріжте: цибулю поріжте дрібненько, моркву натріть на терці, буряк наріжте невеликими кубиками. Усі овочі змішайте та пожарте на рослинному маслі, додайте 1 ст.л. уксусу.
  4. Болгарський перець очисть від серцевини, наріжте невеликими шматочками, капусту нашинкуйте, додайте все це до сковороди, висипте гриби, додайте близько склянки бульйону, перемішайте та тушкуйте 15 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
  5. Додайте квасолю (разом з рідиною з банки) та підсмажені овочі до бульйону, очистіть картоплю, наріжте кубиками та додайте до бульйону. Варіть ще 15-20 хвилин на помірному вогні. Положіть до борщу м'ясо, посоліть, поперчіть за смаком, додайте приправи та перемішайте. Через хвилину зніміть з вогню, накрийте кришкою та дайте настоятися 15 хвилин. Розділіть по тарілкам та подавайте, прикрасивши сметаною та зеленню.

Цей борщ є однією з найпопулярніших страв української кухні. Гриби та квасоля додають до страви більше текстури та багатіший смак, що робить її справжнім смаковим задоволенням. Крім того, овочіта спеції додають борщу не тільки смаку, але й багато корисних властивостей для здоров'я.