Бісквітний торт із полуницею

Бісквітний торт із полуницею
4.5
(11)
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бисквіт для торта:

  • 5 яєць
  • 200 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 мл рослинної олії
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача

Заварний крем для торта:

  • 0,5 л молока
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 100 г цукру
  • 4 жовтки
  • 5 ст.л. крохмалю
  • 1/8 ч.л. ваніліну

Полуничний соус:

  • 250 г полуниці
  • 70 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Відокремити жовтки від білків. Білки поставити в холодильник, а жовтки залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Просіяти борошно через сито, додати розпушувач і щіпку солі, перемішати у мисці.
  2. Розігріти духовку до 180°C. Підготувати форму для випічки, змастивши її вершковим маслом і присипавши борошном. Збити жовтки міксером, поступово додавати половину цукру тонким струмом та збивати протягом 3 хвилин на високій швидкості до отримання пишної  світло-кремової маси.
  3. Вийняти білки з холодильника і збити їх міксером (насадки повинні бути чистими) до стійких піків. Без перерви збивати білки, додавати поступово цукор і збивати до його повного розчинення.
  4. Додати суху суміш до жовткової маси, а потім додати білкову масу. Перелити отримане тісто в підготовлену форму і поставити в розігріту духовку. Випікати бисквіт при заданій температурі протягом близько півгодини.
  5. Після вказаного часу вимкнути духовку і залишити торт всередині до повного охолодження. За цей час приготувати заварний крем для торту з полуницею: відокремити жовтки від білків, додати приблизно 50 мл молока до жовтків і збити їх віночком або виделкою. Додати до отриманої суміші крохмаль і ретельно перемішати.
  6. Поділіть охолоджений бісквіт на 3 рівні коржі.
  7. За допомогою міксера збити холодні вершки до повітряної консистенції і додати їх до збитого заварного крему.
  8. Покласти нижній корж на тарілку або на дно форми з'ємного дна. Змастіти його полуничним соусом, заварним кремом, а потім покрити середнім коржем і знову намазати його полуничним соусом та кремом.
  9. Покласти третій корж сверху, намазати його залишками полуничного соусу і прикрасити кремом.
  10. Поставити торт в холодильник принаймні на 4 години (або краще на ніч), щоб він добре просочився.
  11. Готовий просочений бісквітний торт можна прикрасити полуницею, миндалинками або за вашим смаком.
  12. Насолоджуйтеся чудовим смаком свого бісквітного торта разом з чашкою чаю!

Цікаві факти про бісквітний торт:

  • Бісквітний торт вважається одним з найпоширеніших та улюблених видів тортів у багатьох країнах.
  • Існує безліч різних варіацій бісквітного тіста, які можна поєднувати з різними начинками та кремами.
  • Використання свіжих соковитих фруктів, таких як полуниця, надає бісквітному торту свіжості та неповторного смаку.
  • Популярними варіантами прикраси для бісквітних тортів є фрукти, горішки, шоколадна стружка або навіть квіти.