Заливний пиріг з яйцями та зеленою цибулею на кефірі в духовці.

Заливний пиріг з яйцями та зеленою цибулею на кефірі в духовці.
4.2
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 270 г борошна
  • 400 мл кефіру будь-якої жирності
  • 7 яєць + 1 жовток
  • по 0,5 ч.л. цукру і солі
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача
  • зелена цибуля - 3 пучки
  • 1 ст.л. молока
  • перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Починаємо з начинки. Зелену цибулю нарізаємо довільно, на свій смак. Щоб позбутися гіркоти, трохи обсмажуємо її на вершковому маслі. Відварюємо 5 яєць, нарізаємо кубиками і змішуємо з цибулею. Додаємо 2 ст.л. розтопленого жиру, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
  2. Для приготування рідкого тіста змішуємо сіль, цукор, 2 яйця, кефір до однорідності за допомогою віночка або блендера. Обережно всипаємо просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Вводимо залишок вершкового масла, попередньо його розтопивши. Тісто має мати консистенцію сметани.
  3. Дно форми застилаємо папером для випікання, борти змащуємо жиром. Виливаємо в форму половину тіста, потім викладаємо начинку і зверху на начинку виливаємо залишок тіста. Обережно струшуємо, щоб видалити зайве повітря.
  4. Ставимо пиріг у духовку, попередньо розігріту до 200°С, і випікаємо. Залежно від моделі духовки, може знадобитися від 40 до 50 хвилин.
  5. За 10 хвилин до закінчення процесу випікання змащуємо пиріг сумішшю з жовтка і молока.
  6. Пиріг можна їсти як у гарячому, так і в холодному вигляді. Завдяки кефіру він не виходить сухим. А зелена цибуля надає особливий аромат нашому пирогу. Смачного!

Додаткова інформація:

Кефір не лише додає тісту пишності та ніжності, але й є корисним інгредієнтом, багатим на пробіотики, які сприяють кращому травленню. Зелена цибуля, з іншого боку, є джерелом вітамінів A, C та K, що робить цей пиріг не лише смачним, але й корисним. Щоб додати рецепту оригінальності, можна експериментувати з різними видами зелені, наприклад, додавши трохи шпинату або руколи до начинки.