Біфштекс із яловичини

Біфштекс із яловичини
4.0
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г яловичини (виберіть вирізку, лопатку або гомілку задньої частини туші)
  • 50 мл рослинної олії
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. чорного меленого перцю

Рецепт приготування:

  1. Яловичину ретельно промийте, видаліть зайву вологу і наріжте впоперек на шматочки товщиною приблизно 2 см. Закрийте їх харчовою плівкою і трохи відбийте молоточком, зменшивши товщину до 1-1,5 см.
  2. Посипте шматки яловичини сіллю та перцем, потім з обох сторін змастіть рослинною олією. Викладіть м'ясо на розігріту сковороду без жиру і смажте на високому вогні протягом 2 хвилин. Найкраще використовувати гриль-сковороду з характерним "малюнком" у вигляді смужок на поверхні.
  3. Потім переверніть м'ясо на інший бік, зменшіть вогонь до середнього і готуйте протягом 3-4 хвилин до готовності.
  4. Перекладіть готові біфштекси на тарілку і подавайте гарячими. До цієї страви чудово підходять картопля або підсмажені на грилі овочі.

Додаткова інформація:

Яловичина на грилі - це чудовий спосіб насолодитися смачним м'ясом, приготованим зі спеціальним ароматним шармом, який надає чорний молотий перець. Ця страва не тільки смачна, але і легка у приготуванні, ідеальна для сімейних обідів та особливих вечерь. Готуйте її та насолоджуйтесь неймовірним смаком!