Бендерики: рецепт української кухні

Бендерики: рецепт української кухні
3.7
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для бендериків:

  • 270 мл молока
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. борошна (з гіркою)
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. цукру
  • пів ч.л. солі

М'ясна начинка для бендериків:

  • 350 гр свинини або свинячого фаршу
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. солі
  • пів ч.л. чорного меленого перцю

Кляр для бендериків:

  • 2 яйця
  • пів-ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування начинки для бендериків. Свинину пропустити через м'ясорубку двічі, один раз із цибулею та часником. Додати яйце, сіль, перець і ретельно перемішати до однорідної консистенції.
  2. Залишити начинку для бендериків на півтори години в холодильнику. Тим часом приготувати тісто. Білки відокремити від білків і збити міксером до стійкої піни. Не перестаючи збивати, додати жовтки, молоко, сіль, цукор і олію. Потім підмішати до тіста борошно і перемішати до однорідного стану.
  3. Залишити тісто на бендерики приблизно на годину в холодильнику. Через зазначений час вийняти тісто з холодильника, пательню змастити пів-ч.л. рослинної олії і поставити на вогонь.
  4. На сковороду з розпеченою олією влити близько половини ополоника тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Просмажити тонкий яєчний млинець з обох боків до рум'яності (з одного боку трохи недосмажувати) і перекласти на пласку тарілку.
  5. Таким чином просмажити всі інші млинці та скласти їх на тарілку стопкою. Потім покласти на кожен млинець (на більш просмажений бік) по 1-2 ст.л. м'ясної начинки і згорнути лін трикутників. Бажано загортати бендерики у формі трикутника, так фарш просмажиться рівномірніше, а сік не витече.
  6. В окрему ємність вбити два яйця, додати сіль і збити виделкою до однорідного кольору. На сковорідці розігріти кілька ложок рослинної олії. Кожен бендерик із м'ясом вмочити з обох боків у яєчний кляр і викласти на сковороду з розігрітою олією.
  7. Смажити бендерики з м'ясом близько 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Коли поверхня млинців сильно зарум'яниться, перекласти їх на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир. На сковорідку влити ще ложку олії, розігріти і просмажити наступну партію.
  8. Подавати бендерики до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!

Бендерики - це страва, яка часто зустрічається на українських святкових столах. Їх можна подавати гарячими або холодними, зі сметаною чи соусом. Запропонуйте вашим гостям скуштувати цей традиційний український десерт і насолодіться його неповторним смаком!