Бендерики: рецепт української кухні
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для бендериків:
- 270 мл молока
- 2 яйця
- 2 ст.л. борошна (з гіркою)
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. цукру
- пів ч.л. солі
М'ясна начинка для бендериків:
- 350 гр свинини або свинячого фаршу
- 1 яйце
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. солі
- пів ч.л. чорного меленого перцю
Кляр для бендериків:
- 2 яйця
- пів-ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування начинки для бендериків. Свинину пропустити через м'ясорубку двічі, один раз із цибулею та часником. Додати яйце, сіль, перець і ретельно перемішати до однорідної консистенції.
- Залишити начинку для бендериків на півтори години в холодильнику. Тим часом приготувати тісто. Білки відокремити від білків і збити міксером до стійкої піни. Не перестаючи збивати, додати жовтки, молоко, сіль, цукор і олію. Потім підмішати до тіста борошно і перемішати до однорідного стану.
- Залишити тісто на бендерики приблизно на годину в холодильнику. Через зазначений час вийняти тісто з холодильника, пательню змастити пів-ч.л. рослинної олії і поставити на вогонь.
- На сковороду з розпеченою олією влити близько половини ополоника тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Просмажити тонкий яєчний млинець з обох боків до рум'яності (з одного боку трохи недосмажувати) і перекласти на пласку тарілку.
- Таким чином просмажити всі інші млинці та скласти їх на тарілку стопкою. Потім покласти на кожен млинець (на більш просмажений бік) по 1-2 ст.л. м'ясної начинки і згорнути лін трикутників. Бажано загортати бендерики у формі трикутника, так фарш просмажиться рівномірніше, а сік не витече.
- В окрему ємність вбити два яйця, додати сіль і збити виделкою до однорідного кольору. На сковорідці розігріти кілька ложок рослинної олії. Кожен бендерик із м'ясом вмочити з обох боків у яєчний кляр і викласти на сковороду з розігрітою олією.
- Смажити бендерики з м'ясом близько 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні. Коли поверхня млинців сильно зарум'яниться, перекласти їх на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир. На сковорідку влити ще ложку олії, розігріти і просмажити наступну партію.
- Подавати бендерики до столу гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Бендерики - це страва, яка часто зустрічається на українських святкових столах. Їх можна подавати гарячими або холодними, зі сметаною чи соусом. Запропонуйте вашим гостям скуштувати цей традиційний український десерт і насолодіться його неповторним смаком!