Рецепт: Ніжні млинці на пряженому молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 400 мл пряженого молока
- 3 яйця
- 100-120 гр борошна
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. рослинної олії
- дрібка солі
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску і збити їх міксером/вінчиком до утворення піни. Потім всипати сіль із цукром і збити до їх повного розчинення. Пряжене молоко підігріти до трохи теплої температури і влити половину в яєчну суміш, розмішати вінчиком.
- Потім підмішати борошно і вимішати до однорідної консистенції. Влити молоко, що залишилося, і збити до однорідної консистенції. Потім влити рослинну олію і розмішати.
- Сковорідку змастити 1 ч. л. рослинної олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку з олією влити половину ополоника тіста і рівномірно розподілити по всьому дну. Смажити млинці на пряженому молоці приблизно по 1-2 хвилині з кожного боку і перекласти на тарілку.
- Щоб млинці на пряженому молоці не так швидко вистигали, поки ви смажите решту тіста, можна поставити страву в духовку (близько 60С). подавати млинці на пряженому молоці до столу гарячими, особливо смачно з варенням, згущеним молоком і медом. Приємного чаювання!
Млинці на пряженому молоці є однією з традиційних страв української кухні. Вони є символом гостинності та затишку. Навіть у деяких регіонах України існує традиція запалювати свічку під час приготування млинців, щоб забезпечити успішне виконання рецепта та додати бажання під час їхнього приготування.