Рецепт: Ніжні млинці на пряженому молоці

Рецепт: Ніжні млинці на пряженому молоці
3.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Сніданок, Перекус
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл пряженого молока
  • 3 яйця
  • 100-120 гр борошна
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску і збити їх міксером/вінчиком до утворення піни. Потім всипати сіль із цукром і збити до їх повного розчинення. Пряжене молоко підігріти до трохи теплої температури і влити половину в яєчну суміш, розмішати вінчиком.
  2. Потім підмішати борошно і вимішати до однорідної консистенції. Влити молоко, що залишилося, і збити до однорідної консистенції. Потім влити рослинну олію і розмішати.
  3. Сковорідку змастити 1 ч. л. рослинної олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку з олією влити половину ополоника тіста і рівномірно розподілити по всьому дну. Смажити млинці на пряженому молоці приблизно по 1-2 хвилині з кожного боку і перекласти на тарілку.
  4. Щоб млинці на пряженому молоці не так швидко вистигали, поки ви смажите решту тіста, можна поставити страву в духовку (близько 60С). подавати млинці на пряженому молоці до столу гарячими, особливо смачно з варенням, згущеним молоком і медом. Приємного чаювання!

Млинці на пряженому молоці є однією з традиційних страв української кухні. Вони є символом гостинності та затишку. Навіть у деяких регіонах України існує традиція запалювати свічку під час приготування млинців, щоб забезпечити успішне виконання рецепта та додати бажання під час їхнього приготування.