Баклажани по-грузинськи на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 2 шт. перця болгарського
- цукор - за смаком
- 0,5 шт. чілі перця
- 600 г баклажанів
- 5 шт. грецьких горіхів
- 10 зубчиків часнику
- 10 мл 9% оцту
- 1 цибулина
- 1 пучок кінзи
- хмелі-сунелі - за смаком
- 5 ст. л. рослинної олії
- коріандр мелений - за смаком
- 1 пучок свіжого базиліка
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
Цей рецепт приготування баклажанів по-грузинськи на зиму є найсмачнішим і найбільш ароматним. Для приготування цієї закуски вам знадобляться баклажани, солодкий перець, цибуля та острі інгредієнти, які додають пікантність страві.
- Нарізати баклажани на тонкі пластини (товщиною приблизно 1 см) і обсмажити їх на сковороді.
- Нарізати солодкий перець соломкою великого розміру та нашаткувати цибулю напівкільцями.
- Подрібнити часник ножем. Нарізати грецькі горіхи дрібненько.
- Нашаткувати зелень.
- Викласти цибулю і перець на сковороду та обсмажити. Додати нарізану зелень і нашаткований чілі перець.
- Додати невелику кількість води, 10 мл оцту 9%, всі сухі приправи та сіль. Тушкувати інгредієнти протягом п'яти хвилин.
- Окремо змішати подрібнений часник і горіхи, посипати отриманою сумішшю баклажанні пластини, також додатково поперчити овочі за смаком.
- Кожен баклажан скатати у рулет.
- Рулети скласти у банки і залити сумішшю з овочів.
Заготівлі щільно закрити кришками і залишити на кілька днів. Після того, як закуска охолоне, зберігати її у льоху.
Цікаво:
Грузинська кухня славиться своєю неперевершеною сумішшю смаків і ароматів. Баклажани по-грузинськи - це чудовий приклад цієї кулінарної традиції. Завдяки оригінальному поєднанню пряних приправ і свіжих овочів, ця страва завойовує серця гурманів і залишається улюбленою закускою на зиму. Не пропустіть шанс спробувати цей смаковий шедевр!