Баклажани по-грузинськи на зиму

Баклажани по-грузинськи на зиму
4.3
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 шт. перця болгарського
  • цукор - за смаком
  • 0,5 шт. чілі перця
  • 600 г баклажанів
  • 5 шт. грецьких горіхів
  • 10 зубчиків часнику
  • 10 мл 9% оцту
  • 1 цибулина
  • 1 пучок кінзи
  • хмелі-сунелі - за смаком
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • коріандр мелений - за смаком
  • 1 пучок свіжого базиліка
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

Цей рецепт приготування баклажанів по-грузинськи на зиму є найсмачнішим і найбільш ароматним. Для приготування цієї закуски вам знадобляться баклажани, солодкий перець, цибуля та острі інгредієнти, які додають пікантність страві.

  1. Нарізати баклажани на тонкі пластини (товщиною приблизно 1 см) і обсмажити їх на сковороді.
  2. Нарізати солодкий перець соломкою великого розміру та нашаткувати цибулю напівкільцями.
  3. Подрібнити часник ножем. Нарізати грецькі горіхи дрібненько.
  4. Нашаткувати зелень.
  5. Викласти цибулю і перець на сковороду та обсмажити. Додати нарізану зелень і нашаткований чілі перець.
  6. Додати невелику кількість води, 10 мл оцту 9%, всі сухі приправи та сіль. Тушкувати інгредієнти протягом п'яти хвилин.
  7. Окремо змішати подрібнений часник і горіхи, посипати отриманою сумішшю баклажанні пластини, також додатково поперчити овочі за смаком.
  8. Кожен баклажан скатати у рулет.
  9. Рулети скласти у банки і залити сумішшю з овочів.

Заготівлі щільно закрити кришками і залишити на кілька днів. Після того, як закуска охолоне, зберігати її у льоху.

Цікаво:

Грузинська кухня славиться своєю неперевершеною сумішшю смаків і ароматів. Баклажани по-грузинськи - це чудовий приклад цієї кулінарної традиції. Завдяки оригінальному поєднанню пряних приправ і свіжих овочів, ця страва завойовує серця гурманів і залишається улюбленою закускою на зиму. Не пропустіть шанс спробувати цей смаковий шедевр!