Зрази з капустою у духовці

Зрази з капустою у духовці
3.7
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 80-100 г твердого сиру
  • 4 зубчика чеснока
  • декілька гілочок кропу
  • сіль, перець, спеції за смаком
  • 300 г білокачанної капусти
  • половина середньої моркви та цибулини
  • 2 ст.л. томатної пасти або 80-100 мл томатного соку
  • 1 яйце та 1 ст.л. сметани

Рецепт приготування:

  1. Помийте картоплю та покладіть її у каструлю з киплячою водою. Варіть на слабкому вогні протягом 30 хвилин, доки картопля не стане м'якою.
  2. Наріжте капусту на дрібні шматочки. Натріть моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно наріжте.
  3. Розігрійте 50 мл олії на сковороді та покладіть туди цибулю з морквою. Помішуйте на помірному вогні протягом 3-5 хвилин. Додайте нашинковану капусту та обсмажуйте ще 5 хвилин.
  4. Додайте томатну пасту або томатний сік, зменшіть вогонь і тушкуйте капусту з овочами протягом 20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
  5. Зварену картоплю відкладіть в бік охолоджуватись, попередньо зливши з каструлі воду.
  6. Коли картопля охолоне, очистіть її від шкірки та розітріть виделкою. Додайте тертий сир, пропущений через часникодавку часник, сіль та перець за смаком, розімніть все ретельно виделкою.
  7. Розігрійте духовку до 140/160 °С. Підготуйте лист, змастивши його рослинною олією або застеливши пергаментною бумагою.
  8. Візьміть невелику кількість картопляної маси та сформуйте круглий коржик діаметром близько 6 см. Додайте трохи капустяної начинки, посоліть та поперчіть за смаком.
  9. Покладіть інший картопляний коржик на верх капустяної начинки, обомніть краї та перекладіть зрази на лист. Змастіть їх сумішшю сирого яйця та сметани, посипте сіллю, перцем та зеленню.
  10. Запікайте зрази з капустою в духовці при вказаній температурі 10-12 хвилин. Вийміть з духовки, дайте трохи охолонути та подавайте гарячими зі сметаною. Смачного!

Цей рецепт - ідеальний вибір для вечері або легкого обіду. Капустяна начинка робить ці зрази неймовірно соковитими та ароматними. А запікання у духовці додає хрусткості рум'яній скоринці, що робить зрази по-справжньому апетитними. Ви можете також додати свої улюблені спеції до капустяної начинки, щоб зробити цей рецепт ще більш унікальним та смачним.