Зрази з капустою у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 80-100 г твердого сиру
- 4 зубчика чеснока
- декілька гілочок кропу
- сіль, перець, спеції за смаком
- 300 г білокачанної капусти
- половина середньої моркви та цибулини
- 2 ст.л. томатної пасти або 80-100 мл томатного соку
- 1 яйце та 1 ст.л. сметани
Рецепт приготування:
- Помийте картоплю та покладіть її у каструлю з киплячою водою. Варіть на слабкому вогні протягом 30 хвилин, доки картопля не стане м'якою.
- Наріжте капусту на дрібні шматочки. Натріть моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно наріжте.
- Розігрійте 50 мл олії на сковороді та покладіть туди цибулю з морквою. Помішуйте на помірному вогні протягом 3-5 хвилин. Додайте нашинковану капусту та обсмажуйте ще 5 хвилин.
- Додайте томатну пасту або томатний сік, зменшіть вогонь і тушкуйте капусту з овочами протягом 20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
- Зварену картоплю відкладіть в бік охолоджуватись, попередньо зливши з каструлі воду.
- Коли картопля охолоне, очистіть її від шкірки та розітріть виделкою. Додайте тертий сир, пропущений через часникодавку часник, сіль та перець за смаком, розімніть все ретельно виделкою.
- Розігрійте духовку до 140/160 °С. Підготуйте лист, змастивши його рослинною олією або застеливши пергаментною бумагою.
- Візьміть невелику кількість картопляної маси та сформуйте круглий коржик діаметром близько 6 см. Додайте трохи капустяної начинки, посоліть та поперчіть за смаком.
- Покладіть інший картопляний коржик на верх капустяної начинки, обомніть краї та перекладіть зрази на лист. Змастіть їх сумішшю сирого яйця та сметани, посипте сіллю, перцем та зеленню.
- Запікайте зрази з капустою в духовці при вказаній температурі 10-12 хвилин. Вийміть з духовки, дайте трохи охолонути та подавайте гарячими зі сметаною. Смачного!
Цей рецепт - ідеальний вибір для вечері або легкого обіду. Капустяна начинка робить ці зрази неймовірно соковитими та ароматними. А запікання у духовці додає хрусткості рум'яній скоринці, що робить зрази по-справжньому апетитними. Ви можете також додати свої улюблені спеції до капустяної начинки, щоб зробити цей рецепт ще більш унікальним та смачним.