Желе з чорної смородини

Желе з чорної смородини
5.0
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3,5 кг чорної смородини
  • 2,7 кг цукру
  • 0,5 л чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Чорну смородину перебрати, очистити від гілочок і листя, скласти у велику миску та залити холодною підсоленою водою (2 л води і 1 ст.л. солі). Через півгодини злити воду разом зі сміттям, що зібралося на поверхні.
  2. Скласти смородину в друшляк і промити її під струменем води, залишити стікати на кілька хвилин. З'єднати в каструлі чорну смородину з 300 мл чистої води і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і варити ягоди протягом півгодини за слабкого кипіння, періодично помішуючи.
  3. Зняти каструлю з вогню і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Коли смородинова маса трохи охолоне, протерти її всю через сито так, щоб у ньому залишилася тільки макуха зі шкірки та кісточок (зручніше це робити поступово, невеликими порціями).
  4. З'єднати протерте пюре з рештою води (200 мл), цукром і поставити на вогонь. Готувати желе з чорної смородини близько 40-50 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом.
  5. Розкласти готове смородинове желе по чистих банках, закатати їх кришками і перевернути. Накрити банки ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати домашнє желе зі смородини в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.

Чорна смородина - це дуже корисна ягода, яка містить багато вітамінів і антиоксидантів. Вона покращує зір, сприяє зміцненню імунної системи та має протизапальні властивості. Додавання смородинового желе до вашого раціону допоможе вам насолоджуватися смаком і користю цієї чудової ягоди протягом усього року.