Збитень: класичний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л чистої води
- 170 гр меду
- корінь імбиру за смаком (близько 3 см)
- 1 паличка кориці
- 3 бутончики гвоздики
- 3-5 насінин кардамону
- 2 зірочки анісу (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- З'єднати всі інгредієнти для приготування збитня в каструлі та залити холодною водою. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння.
- Готувати збитень приблизно 5 хвилин за слабкого кипіння. При цьому знімати пінку, що утворюється на поверхні збитня. Зняти каструлю з плити і процідити напій через сито, розлити його по склянках.
- Подавати домашній збитень із медом до столу гарячим.
Збитень - це не тільки смачний напій, а й чудовий спосіб зігріти душу й тіло. Він дарує вам приємне відчуття тепла і затишку, особливо в холодну пору року. Спробуйте додати свої улюблені трави або спеції в цей рецепт, щоб створити свій унікальний смак. Порадуйте себе та своїх близьких цим дивовижним напоєм, який перенесе вас у світ давніх кулінарних традицій.