Коктейль із журавлини: справжній український морс
Кухня
Інгредієнти:
- 600 мл чистої води
- 150 гр ягід журавлини
- 100 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Журавлину перебрати, скласти в друшляк і ретельно промити. Потім скласти чисті ягоди в каструлю і ретельно розім'яти їх у пюре дерев'яним товкачиком або картоплем'ялкою (бажано пластиковою).
- Отримане пюре скласти в марлевий мішечок (2 шари) і ретельно віджати його від соку. Журавлинний сік влити в чисту скляну посудину і залишити на деякий час у кімнатній температурі.
- Макуху від ягід повернути в каструлю і залити чистою холодною водою, поставити на вогонь. Помішуючи, довести журавлинний морс до закипання. Потім процідити вміст каструлі в окрему ємність через сито або марлю, складену в три шари, макуху можна викинути.
- Додати до морсу цукор і розмішати до його повного розчинення. Залишити каструлю з морсом на кілька годин до повного охолодження. Потім з'єднати журавлинний сік із солодким відваром і розмішати, перелити суміш у скляну посудину, що підходить за розміром, і відправити на півгодини в холодильник. Домашній журавлинний морс подавати до столу охолодженим.
Також, цікавою додатковою інформацією може бути те, що журавлина містить велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які сприяють загартовуванню організму та підтримують імунну систему. Морс із журавлини є традиційним українським напоєм, який часто подають на святкових столах. Цей напій дарує свіжість і приємну кислинку, ідеально підходить для спекотного літнього дня.