Неперевершений рецепт морсу з чорної смородини

Неперевершений рецепт морсу з чорної смородини
4.5
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,3 л чистої води
  • 170 гр чорної смородини
  • 100 гр цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Чорну смородину перебрати, промити й обсушити. Скласти смородину в сито і ретельно вичавити з неї весь сік. Можна подрібнити ягоди в блендері, а потім процідити через подвійний шар марлі, віджати.
  2. Сік влити в окрему ємність і відправити на деякий час у холодильник. Макуху від ягід скласти в каструлю, додати воду і розмішати. Довести рідину до кипіння, додати цукор і проварити протягом 10 хвилин при слабкому кипінні.
  3. Зняти каструлю з вогню і залишити в кімнатній температурі до повного охолодження. Процідити морс від чорної смородини через сито, з'єднати рідину з раніше віджатим соком і розмішати.
  4. Перед подачею морс із чорної смородини необхідно охолодити в холодильнику. 

Чорна смородина - це не лише смачна ягода, а й цінне джерело вітамінів та антиоксидантів. Морс із чорної смородини - це прекрасний спосіб насолодитися всіма її корисними властивостями.