Неперевершений рецепт морсу з чорної смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,3 л чистої води
- 170 гр чорної смородини
- 100 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Чорну смородину перебрати, промити й обсушити. Скласти смородину в сито і ретельно вичавити з неї весь сік. Можна подрібнити ягоди в блендері, а потім процідити через подвійний шар марлі, віджати.
- Сік влити в окрему ємність і відправити на деякий час у холодильник. Макуху від ягід скласти в каструлю, додати воду і розмішати. Довести рідину до кипіння, додати цукор і проварити протягом 10 хвилин при слабкому кипінні.
- Зняти каструлю з вогню і залишити в кімнатній температурі до повного охолодження. Процідити морс від чорної смородини через сито, з'єднати рідину з раніше віджатим соком і розмішати.
- Перед подачею морс із чорної смородини необхідно охолодити в холодильнику.
Чорна смородина - це не лише смачна ягода, а й цінне джерело вітамінів та антиоксидантів. Морс із чорної смородини - це прекрасний спосіб насолодитися всіма її корисними властивостями.