Рецепт киселю з чорної смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л чистої води (+ 70 мл для крохмалю)
- 600 гр чорної смородини
- 150 гр цукру (або за смаком)
- 3,5 ст.л. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Чорну смородину очистити від гілочок, сміття і листя, ягоди промити і просушити. Протерти ягоди смородини через сито так, щоб у ньому залишилася макуха, а сік опинився в окремій ємності.
- Поставити сік чорної смородини на час приготування киселю в холодильник. Макуху від ягід скласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Помішуючи, довести смородиновий напій до кипіння, проварити його протягом 3-4 хвилин.
- Потім зняти каструлю з вогню, процідити напій через марлю, складену в 2-3 шари. Додати цукор і розмішати до його повного розчинення. Крохмаль всипати в невелику посудину, залити холодною водою і гарненько розмішати.
- Повернути каструлю на вогонь і, помішуючи кисіль, влити в нього крохмальну рідину. Готувати кисіль із чорної смородини 1-2 хвилини після закипання на помірному вогні. Зняти каструлю з вогню і залишити в кімнатній температурі до повного охолодження.
- Потім з'єднати кисіль з віджатим раніше смородиновим соком і розмішати до однорідності. Перелити готовий смородиновий кисіль у відповідну за розміром пляшку, закрити її кришкою і відправити в холодильник.
- Подавати кисіль до столу охолодженим, прикрасивши ягодами чорної смородини. Смачного!
Чорна смородина багата на вітаміни та антиоксиданти, які сприяють загартовуванню організму та зміцненню імунної системи.
Кисіль із чорної смородини має приємний кисло-солодкий смак і досить густу консистенцію.
Використовуйте свіжу чорну смородину для найкращого смаку та користі для здоров'я.