Кисель з червоної смородини

Кисель з червоної смородини
4.5
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л чистої води (+ 70 мл для крохмалю)
  • 175 гр червоної смородини
  • 150 гр цукру
  • 3 ст.л. картопляного крохмалю без гірки
  • 1 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Червону смородину перебрати, очистити від гілочок і листя. Ягоди промити, обсушити і розтерти з цукром до пюреподібної консистенції. Це можна зробити в блендері, комбайні або вручну за допомогою картоплем'ялки.
  2. Перекласти смородинову масу в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Помішуючи, довести настій із червоної смородини до закипання і проварити протягом 3 хвилин.
  3. Потім процідити вміст каструлі через марлю, складену в три шари, в окрему каструлю. Додати в смородиновий напій корицю і розмішати. Крохмаль всипати в невелику ємність, залити холодною водою і розмішати до розчинення сухого залишку.
  4. Поставити каструлю зі смородиновим напоєм на вогонь, відразу ж влити крохмальну рідину (при цьому безперервно помішувати вміст каструлі). Довести кисіль із червоної смородини до закипання і зняти каструлю з плити.
  5. Остудити готовий смородиновий кисіль до кімнатної температури, перелити у відповідну ємність, закрити і відправити в холодильник. Домашній кисіль із червоної смородини перед подачею має повністю охолонути й охолонути.
  6. Охолоджений кисіль зі смородини можна подавати як самостійний напій, а також поливати ним каші, десерти і випічку. Смачного!

Вам також можна експериментувати зі смаком, додавши інші фрукти або ягоди до киселю. Спробуйте поєднати смородину з малиною або полуницею для отримання нового відтінку смаку. Або додайте трохи м'яти чи лимонного соку для освіжаючого ефекту. Завдяки його простоті приготування та різноманіттю варіацій, кисіль із червоної смородини стане улюбленим напоєм у вашому домі!