Смузі з чорної смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл класичного йогурту (без фруктових наповнювачів)
- 150 гр морозива без наповнювачів (пломбір або ванільне)
- 1 середній банан
- 70 гр червоної смородини
- 70 гр чорної смородини
- 1,5 ст.л. цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Приготувати заздалегідь банани для смузі зі смородини: почистити їх, порізати невеликими шматочками і скласти на тарілку. Потім рівномірно скропити лимонним соком і відправити в морозилку на кілька годин.
- На той час перебрати й промити чорну та червону смородину. Скласти ягоди в блендер і подрібнити їх до пюреподібного стану. Потім додати до смородинового пюре подрібнені банани з морозилки, цукор і знову подрібнити до однорідної консистенції.
- Потім влити охолоджений йогурт, додати морозиво і подрібнити блендером до повної однорідності (не менше 2 хвилин). Готовий смородиновий смузі розлити по келихах, прикрасити листям м'яти або свіжими ягодами. Подавати смузі зі смородини до столу охолодженим одразу після приготування. Смачного!
Чорна смородина - це не тільки смачна ягода, а й джерело корисних речовин. Вона багата на вітаміни С і А, має антиоксидантні властивості та позитивно впливає на імунну систему. Додавши чорну смородину до вашого щоденного раціону, ви зможете насолоджуватися не тільки смаком, а й піклуватися про своє здоров'я.