Рецепт медового торту в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
Медовий бісквіт для торта в мультиварці:
- 300 гр борошна
- 5 яєць
- 200 гр цукру
- 5-6 ст. меду
- 1 ч. л. соди
Сметанний крем для медового торта:
- 0,5 кг сметани 20-25%
- 200 гр цукрової пудри
- 10 гр ванільного цукру
Масляний крем із згущеним молоком для прикраси:
- 200 гр згущеного молока
- 100 гр вершкового масла
- + горіхи або шоколад для прикраси
Рецепт приготування страви:
- Яйця вбити в миску та збити міксером до утворення піни.
- Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 4-5 хвилин до отримання густої та світлої маси.
- Мед перекласти в невелику миску та поставити її на водяну баню.
- Помішуючи, нагріти мед до теплої температури та рідкого стану, додати соду і швидко розмішати.
- Збиваючи яєчний крем, влити до нього розтоплений мед із содою та збивати ще хвилину.
- Поступово ввести в медову масу борошно, просіюючи через сито, і вимішати однорідне тісто.
- Чашу мультиварки змастити олією або шматочком вершкового масла і вилити туди тісто.
- Готувати медовий торт у мультиварці 1 годину у режимі Випічка. Після звукового сигналу залишити бісквіт на 10 хвилин у режимі Підігрів (не відкриваючи кришку).
- Перевернути бісквіт на решітку та залишити мінімум на 5 годин (краще на ніч).
- Через зазначений час обережно розрізати медовий бісквіт на 4 або 5 рівних коржів. Сметану з'єднати з цукровою пудрою і ванільним цукром, перемішати вінчиком до однорідності.
- Вершкове масло, що підтало при кімнатній температурі, збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, влити до нього тонкою цівкою згущене молоко і змішувати до однорідності.
- Покласти корж на тарілку, промазати сметанним кремом, накрити другим коржем, змастити кремом, знову корж, крем і т.д., останнім шаром має бути корж. Покрити торт збитим масляним кремом зі згущеним молоком, прикрасити подрібненими горіхами або тертим шоколадом.
- Медовий торт повинен настоятися для просочення 4-6 годин у холодильнику. Потім можна вийняти готову страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Медовий торт в мультиварці - це дуже смачний десерт, який легко готувати і просто чудовий на смак. Якщо ви любите мед, то цей торт буде ідеальним вибором для вас. Торт можна прикрасити не тільки горіхами чи шоколадом, але й свіжими ягодами або фруктами. А також, ви можете експериментувати з різними видами кремів та начинок, щоб створити свій унікальний рецепт медового торту в мультиварці. Спробуйте його сьогодні і насолоджуйтесь його смаком з рідними та близькими!