Рецепт медового торту в мультиварці

Рецепт медового торту в мультиварці
3.7
(9)
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Медовий бісквіт для торта в мультиварці:

  • 300 гр борошна
  • 5 яєць
  • 200 гр цукру
  • 5-6 ст. меду
  • 1 ч. л. соди

Сметанний крем для медового торта:

  • 0,5 кг сметани 20-25%
  • 200 гр цукрової пудри
  • 10 гр ванільного цукру

Масляний крем із згущеним молоком для прикраси:

  • 200 гр згущеного молока
  • 100 гр вершкового масла
  • + горіхи або шоколад для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску та збити міксером до утворення піни.
  2. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 4-5 хвилин до отримання густої та світлої маси.
  3. Мед перекласти в невелику миску та поставити її на водяну баню.
  4. Помішуючи, нагріти мед до теплої температури та рідкого стану, додати соду і швидко розмішати.
  5. Збиваючи яєчний крем, влити до нього розтоплений мед із содою та збивати ще хвилину.
  6. Поступово ввести в медову масу борошно, просіюючи через сито, і вимішати однорідне тісто.
  7. Чашу мультиварки змастити олією або шматочком вершкового масла і вилити туди тісто.
  8. Готувати медовий торт у мультиварці 1 годину у режимі Випічка. Після звукового сигналу залишити бісквіт на 10 хвилин у режимі Підігрів (не відкриваючи кришку).
  9. Перевернути бісквіт на решітку та залишити мінімум на 5 годин (краще на ніч).
  10. Через зазначений час обережно розрізати медовий бісквіт на 4 або 5 рівних коржів. Сметану з'єднати з цукровою пудрою і ванільним цукром, перемішати вінчиком до однорідності.
  11. Вершкове масло, що підтало при кімнатній температурі, збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, влити до нього тонкою цівкою  згущене молоко і змішувати до однорідності.
  12. Покласти корж на тарілку, промазати сметанним кремом, накрити другим коржем, змастити кремом, знову корж, крем і т.д., останнім шаром має бути корж. Покрити торт збитим масляним кремом зі згущеним молоком, прикрасити подрібненими горіхами або тертим шоколадом.
  13. Медовий торт повинен настоятися для просочення 4-6 годин у холодильнику. Потім можна вийняти готову страву з холодильника, нарізати  порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Медовий торт в мультиварці - це дуже смачний десерт, який легко готувати і просто чудовий на смак. Якщо ви любите мед, то цей торт буде ідеальним вибором для вас. Торт можна прикрасити не тільки горіхами чи шоколадом, але й свіжими ягодами або фруктами. А також, ви можете експериментувати з різними видами кремів та начинок, щоб створити свій унікальний рецепт медового торту в мультиварці. Спробуйте його сьогодні і насолоджуйтесь його смаком з рідними та близькими!