Рецепт дріжджових булочок з вареним згущеним молоком
Кухня
Інгредієнти:
- 500-600 гр борошна
- 135 мл молока
- 5 ст. вареного згущеного молока
- 60 гр вершкового масла
- 1 яйце (+ жовток)
- 2 ст. цукру
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- пів-ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Молоко підігріти до теплої температури (не більше 40С), поєднати з 1 ч.л. цукру, дріжджами та розмішати.
- Залишити молочну суміш на 20 хвилин у теплому місці, накривши харчовою плівкою або легким рушником.
- Тим часом розтопити вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
- Яйце вбити в невелику миску і збити вінчиком до однорідності.
- Влити до яйця розтоплене масло і збити ще раз. Підмішати до отриманої маси приблизно 150 г борошна.
- Безперервно помішуючи тісто, влити в нього по черзі тепле молоко з дріжджами і всипати борошно, що потроху залишилося.
- Наприкінці можна додати сіль та вимісити тісто до м'якості протягом 2-3 хвилин.
- Накрити миску з дріжджовим тістом легким і вологим рушником, залишити в теплі (30-35С) на годину.
- Коли здобне тісто для булочок зі згущеним молоком підніметься в 2 рази, його потрібно обім'яти, перекласти на стіл, присипаний борошном і розкотити прямокутний пласт близько 5 мм.
- Поступово змастити тісто вареним згущеним молоком і згорнути в не дуже щільний рулет.
- Нарізати рулет порційними шматочками, товщиною 2,5 см і викласти їх "ребром" вгору (зрізана сторона не лежить на поверхні) на деко, попередньо змастивши його олією або застеливши пергаментним папером.
- Булочки зі згущеним молоком повинні настоятися близько 15 хвилин перед випічкою в теплому місці. Духовку розігріти до 200С, яєчний жовток легко збити вилкою з ложкою молока і змастити отриманою сумішшю поверхню булочок, поставити деко у розігріту духовку.
- Випікати булочки з вареним згущеним молоком до рум'яності протягом 20 хвилин. Вийняти деко, перекласти вироби на тарілку і обсипати цукровою пудрою. Подавати здобні булочки можна як у теплому, так і в охололому вигляді. Приємного чаювання!