Рецепт дріжджових булочок з вареним згущеним молоком

Рецепт дріжджових булочок з вареним згущеним молоком
4.0
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500-600 гр борошна
  • 135 мл молока
  • 5 ст. вареного згущеного молока
  • 60 гр вершкового масла
  • 1 яйце (+ жовток)
  • 2 ст. цукру
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • пів-ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко підігріти до теплої температури (не більше 40С), поєднати з 1 ч.л. цукру, дріжджами та розмішати.
  2. Залишити молочну суміш на 20 хвилин у теплому місці, накривши харчовою плівкою або легким рушником.
  3. Тим часом розтопити вершкове масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
  4. Яйце вбити в невелику миску і збити вінчиком до однорідності.
  5. Влити до яйця розтоплене масло і збити ще раз. Підмішати до отриманої маси приблизно 150 г борошна.
  6. Безперервно помішуючи тісто, влити в нього по черзі тепле молоко з дріжджами і всипати борошно, що потроху залишилося.
  7. Наприкінці можна додати сіль та вимісити тісто до м'якості протягом 2-3 хвилин.
  8. Накрити миску з дріжджовим тістом легким і вологим рушником, залишити в теплі (30-35С) на годину.
  9. Коли здобне тісто для булочок зі згущеним молоком підніметься в 2 рази, його потрібно обім'яти, перекласти на стіл, присипаний борошном і розкотити прямокутний пласт близько 5 мм.
  10. Поступово змастити тісто вареним згущеним молоком і згорнути в не дуже щільний рулет.
  11. Нарізати рулет порційними шматочками, товщиною 2,5 см і викласти їх "ребром" вгору (зрізана сторона не лежить на поверхні) на деко, попередньо змастивши його олією або застеливши пергаментним папером.
  12. Булочки зі згущеним молоком повинні настоятися близько 15 хвилин перед випічкою в теплому місці. Духовку розігріти до 200С, яєчний жовток легко збити вилкою з ложкою молока і змастити отриманою сумішшю поверхню булочок, поставити деко у розігріту духовку.
  13. Випікати булочки з вареним згущеним молоком до рум'яності протягом 20 хвилин. Вийняти деко, перекласти вироби на тарілку і обсипати цукровою пудрою. Подавати здобні булочки можна як у теплому, так і в охололому вигляді. Приємного чаювання!