Рулет з варенням

Рулет з варенням
4.2
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 100 гр цукру
  • 100 гр борошна
  • 50 мл кефіру (або сметани 10-15%)
  • щіпка соди або 1/3 ч. л. розпушувача
  • + варення густе для начинки

Рецепт приготування страви:

  1. Жовтки відокремити від білків і залишити при кімнатній температурі, білки прибрати доки в холодильник.
  2. Борошно просіяти через сито з розпушувачем (соду потрібно додавати пізніше).
  3. Деко близько 30*30 см застелити листом пергаментного паперу, духовку розігріти до 180/200С.
  4. Збити жовтки міксером до однорідності, поступово всипати тонкою цівкою  цукор і збивати ще 5 хвилин на високій швидкості. Наприкінці ввести тонкою цівкою кефір або сметану. Повинна вийти густа та світла кремова маса.
  5. Білки вийняти з холодильника і збити міксером (насадки обов'язково повинні бути чистими) із щіпкою солі до стійких піків (вони повинні добре тримати форму і не виливатися з миски). Підмішати збиті білки до жовткового крему лопаткою.
  6. Поступово всипати  до яєчно-кефірної маси борошно, просіюючи через сито, вимішати лопаткою до однорідності.
  7. Соду погасити кількома краплями оцту чи лимонного соку, ввести тісто і швидко розмішати. Поступово розподілити бісквітне тісто по поверхні листа і відправити його в розігріту духову шафу.
  8. Випікати бісквіт для рулету з варенням протягом 10-15 хвилин до готовності.
  9. Приготувати тонкий кухонний рушник, намочити його під водою і ретельно вичавити, щоб він був вологим.
  10. Вийняти деко з духовки і перевернути бісквіт разом з папером на рушник, зняти з верху бісквіту папір і згорнути його разом з рушником в рулет.
  11. Через 10-15 хвилин розгорнути рулет, прибрати рушник і змастити бісквіт по всій поверхні варенням.
  12. Знову згорнути бісквіт з начинкою в рулет і залишити до повного остигання (краще на годину-дві для просочення).
  13. Готовий рулет із варенням обсипати цукровою пудрою (можна також прикрасити тертим шоколадом, кокосовою стружкою, змастити кремом або покрити глазур'ю) і подавати до столу. Смачного!

Цей простий рецепт рулету з варенням - ідеальна вечеря або десерт, який можна приготувати для нейденних гостей. За допомогою кухонних пристосувань, як от міксер, сито та деко для випічки, цей рецепт є досить простим у виконанні. Крім варення, можна використовувати різні начинки, такі як крем, фрукти або шоколад. Рулет з варенням гарно виглядає на столі та може бути відмінним подарунком для друзів та рідних. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком справжнього домашнього десерту!