Торт Нутела - ласощі для шоколадних гурманів

Торт Нутела - ласощі для шоколадних гурманів
3.9
(14)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для торта:

  • 750 гр борошна  (+ 50-100 гр для розкочування тіста)
  • 5 яєць
  • 400 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 5 ст. какао-порошка
  • 3 ст. меду
  • 2 ст. яблучного оцту
  • 2 ч. л. соди без гірки

Крем для торта Нутела:

  • 1 л молока
  • 400 гр вершкового масла
  • 350 гр згущеного молока
  • 300 гр цукру
  • 6 ст. крохмалю (бажано кукурудзяного)
  • 1 яйце
  • 75 гр борошна
  • 30 мл коньяку/рому/лікеру/віскі (не обов'язково)
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування крему для торта Нутела. Яйце збити виделкою або вінчиком з цукром, ванільним цукром і 150 мл молока, додати борошно, просіюючи через сито, просіяний крохмаль і вимішати до однорідності. Молоко, що залишилося, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння.
  2. Відразу після закипання влити молоко тонкою цівкою у тісто, швидко і безперервно розмішуючи його вінчиком.
  3. Поставити крем на невеликий вогонь та проварити до легкого загусання при слабкому кипінні, помішуючи ложкою.
  4. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного остигання. Після остигання прибрати крем у холодильник.
  5. Приготувати тісто для шоколадних коржів. Яйця вбити в миску, додати рідкий мед (можна трохи підігріти його на водяній бані), цукор і збити міксером на низькій швидкості або вінчиком до рівномірного кольору.
  6. Поставити миску з яєчною масою на водяну баню і нагрівати до повного розчинення цукру з медом, помішуючи ложкою, протягом 5-7 хвилин.
  7. Зняти миску з водяної бані, додати гашену яблучним оцтом соду і швидко розмішати.
  8. До отриманої маси влити розтоплене (але не гаряче) вершкове масло, поступово всипати борошно з какао і замісити однорідне тісто, що не липне до рук.
  9. Розділити тісто на 6 і 7 рівних за розміром частин, утворити з них кульки.
  10. Духовку розігріти до 160/180С, деко застелити пергаментним папером або присипати борошном.
  11. Розкатати один шматочок тіста за формою листа, проколоти у багатьох місцях вилкою і поставити в розігріту духовку.
  12. Випікати шоколадний корж до готовності близько 3-5 хвилин (не пересушити). Вийняти деко, зняти з нього корж, розкатати наступний шматочок тіста і спекти його до готовності.
  13. Таким чином спекти коржі з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, залишити охолоджуватися.
  14. Вершкове масло для крему порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин в теплі або на півгодини при кімнатній температурі.
  15. Потім збити його міксером на високій швидкості протягом 2-3 хвилин до пишноти. Не перестаючи збивати масло, влити тонкою цівкою згущене молоко і збивати ще 1-2 хвилини до однорідності.
  16. Не перестаючи збивати масляний крем зі згущеним молоком, ввести по ложці весь заварний крем. Необхідно ретельно збивати до однорідності після кожної ложки, щоб крем не розшарувався.
  17. Промазати всі коржі, крім одного, кремом і скласти один на одного (останній корж кремом не  змащувати). Накрити коржі з кремом харчовою плівкою і поставити в холодильник. Торт Нутела повинен просочитися в холоді – не менше 4 годин (краще залишити його на ніч).
  18. Вийняти готовий торт з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Ще одна цікава ідея для приготування торту Нутела - зробіть його більш мініатюрним, випікши коржи не на стандартну форму, а на форми для міні-тортів. Такий десерт буде прекрасним варіантом для вечірок чи святкових заходів, і кожен з гостей зможе насолоджуватися своїм власним шматочком ніжного торту Нутела.

Не забудьте дотримуватися всіх вказівок у рецепті, і ваш торт Нутела точно вийде неймовірно смачним і апетитним!