Торт Нутела - ласощі для шоколадних гурманів
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадні коржі для торта:
- 750 гр борошна (+ 50-100 гр для розкочування тіста)
- 5 яєць
- 400 гр цукру
- 100 гр вершкового масла
- 5 ст. какао-порошка
- 3 ст. меду
- 2 ст. яблучного оцту
- 2 ч. л. соди без гірки
Крем для торта Нутела:
- 1 л молока
- 400 гр вершкового масла
- 350 гр згущеного молока
- 300 гр цукру
- 6 ст. крохмалю (бажано кукурудзяного)
- 1 яйце
- 75 гр борошна
- 30 мл коньяку/рому/лікеру/віскі (не обов'язково)
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування крему для торта Нутела. Яйце збити виделкою або вінчиком з цукром, ванільним цукром і 150 мл молока, додати борошно, просіюючи через сито, просіяний крохмаль і вимішати до однорідності. Молоко, що залишилося, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння.
- Відразу після закипання влити молоко тонкою цівкою у тісто, швидко і безперервно розмішуючи його вінчиком.
- Поставити крем на невеликий вогонь та проварити до легкого загусання при слабкому кипінні, помішуючи ложкою.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного остигання. Після остигання прибрати крем у холодильник.
- Приготувати тісто для шоколадних коржів. Яйця вбити в миску, додати рідкий мед (можна трохи підігріти його на водяній бані), цукор і збити міксером на низькій швидкості або вінчиком до рівномірного кольору.
- Поставити миску з яєчною масою на водяну баню і нагрівати до повного розчинення цукру з медом, помішуючи ложкою, протягом 5-7 хвилин.
- Зняти миску з водяної бані, додати гашену яблучним оцтом соду і швидко розмішати.
- До отриманої маси влити розтоплене (але не гаряче) вершкове масло, поступово всипати борошно з какао і замісити однорідне тісто, що не липне до рук.
- Розділити тісто на 6 і 7 рівних за розміром частин, утворити з них кульки.
- Духовку розігріти до 160/180С, деко застелити пергаментним папером або присипати борошном.
- Розкатати один шматочок тіста за формою листа, проколоти у багатьох місцях вилкою і поставити в розігріту духовку.
- Випікати шоколадний корж до готовності близько 3-5 хвилин (не пересушити). Вийняти деко, зняти з нього корж, розкатати наступний шматочок тіста і спекти його до готовності.
- Таким чином спекти коржі з тіста, що залишилося і скласти їх стопкою, залишити охолоджуватися.
- Вершкове масло для крему порізати на шматочки і залишити на 15-20 хвилин в теплі або на півгодини при кімнатній температурі.
- Потім збити його міксером на високій швидкості протягом 2-3 хвилин до пишноти. Не перестаючи збивати масло, влити тонкою цівкою згущене молоко і збивати ще 1-2 хвилини до однорідності.
- Не перестаючи збивати масляний крем зі згущеним молоком, ввести по ложці весь заварний крем. Необхідно ретельно збивати до однорідності після кожної ложки, щоб крем не розшарувався.
- Промазати всі коржі, крім одного, кремом і скласти один на одного (останній корж кремом не змащувати). Накрити коржі з кремом харчовою плівкою і поставити в холодильник. Торт Нутела повинен просочитися в холоді – не менше 4 годин (краще залишити його на ніч).
- Вийняти готовий торт з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Ще одна цікава ідея для приготування торту Нутела - зробіть його більш мініатюрним, випікши коржи не на стандартну форму, а на форми для міні-тортів. Такий десерт буде прекрасним варіантом для вечірок чи святкових заходів, і кожен з гостей зможе насолоджуватися своїм власним шматочком ніжного торту Нутела.
Не забудьте дотримуватися всіх вказівок у рецепті, і ваш торт Нутела точно вийде неймовірно смачним і апетитним!