Вишневий лікер: освіжаючий напій із неперевершеним смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 0,75 л чистої води
- 0,5 кг вишні
- 0,5 л горілки 40%
- 0,5 кг цукру
- 200 гр вишневого листя
- пів-лимона
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Вишню перебрати, вимити й обсушити. Наколоти кожну вишню голкою і скласти в каструлю разом із промитим листям. Влити в каструлю воду, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Проварити вишневий настій протягом 10 хвилин за слабкого кипіння. Через зазначений час додати у відвар половинку лимона, цукор і ретельно розмішати. Варити вишневий сироп ще 7-10 хвилин на невеликому вогні.
- Зняти каструлю з вогню і залишити до повного охолодження. Процідити вміст каструлі через сито в окрему каструлю, додати горілку і розмішати. Розлити вишневий лікер по скляних пляшках і закупорити їх кришками.
- Лікер із вишні буде смачнішим, якщо дати йому настоятися близько тижня перед подачею. Зберігати домашній лікер у темному прохолодному місці протягом 1 року.
Вишневий лікер є популярним напоєм, який використовується не тільки для приготування коктейлів, а й як доповнення до десертів і випічки. Додайте трохи вишневого лікеру до крему чи соусу, і ви отримаєте неперевершений смак та аромат у ваших улюблених стравах. А ще, цей напій можна подарувати близьким як оригінальний подарунок із власної кухні. Вишневий лікер - це справжня насолода для смаку та почуттів!