Вишневе вино з кісточками

Вишневе вино з кісточками
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Вишня - це не лише смачна ягода, але й відмінна можливість створити незабутнє вино вдома. Цей рецепт використовує природні дріжджі, які зроблять ваше вино особливо ароматним та смачним. Готові відчути себе справжнім виноробом?

Інгредієнти:

  • 700 г цукру на кожний 1 кг вишні з кісточками
  • сухі дріжджі (за необхідності)

Рецепт приготування:

  1. Вишню відокремте від листя та черешків, покладіть у велику каструлю або миску. Краще не мийте ягоди, щоб не видалити природні дріжджі. Якщо ви все-таки хочете їх вимити, зробіть це дуже обережно.
  2. Руками або за допомогою іншого зручного способу розімніть вишню, змішайте з водою в рівних частинах та додайте цукор. Якщо ягоди були вимиті, додайте також сухі дріжджі (1 ст. л. на кожні 15 л суміші ягід з водою та цукром) та добре перемішайте.
  3. Перекладіть отриману масу в чисту скляну пляшку, добре закрийте кришкою та огорніть ковдрою або рушником. Залиште вишневе вино на 2-3 дні в темному прохолодному місці, щоб воно почало бродити.
  4. Після початку бродіння залиште майбутне вино близько 2 тижнів у тому ж стані, при цьому кожні 2-3 дні необхідно помішувати вміст пляшки (якомога швидше і відразу закривши кришку).
  5. Після завершення процесу бродіння залиште вино ще на 4-5 днів в холоді, щоб м'якоть (ягоди з кісточками) піднялася вгору. Після вказаного часу відділіть сік від вишні, процідіть його через сито та знову перелийте в чисту пляшку.
  6. Залиште вино бродити ще на тиждень. Коли піна відійде, можна вважати, що бродіння завершено. Перелийте молоде вино в чисту пляшку, встановіть на нього гідрозатвор або надіньте гумову рукавичку (проколіть один палець голкою, щоб повітря могло пройти).
  7. Залиште пляшку з домашнім вином на 10-14 днів у теплому місці. Потім процідіть вино через марлю, розлийте по скляним пляшкам та добре їх закупорте. Зберігайте в підвалі або іншому прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
  8. Подавати домашнє вишневе вино, виготовлене на кісточках, можна вже через 2 місяці.

Цікавий факт:

Вино з вишні на кісточках має особливий характерний смак, завдяки природним дріжджам, які додають унікальні аромати. Цей рецепт - справжній скарб для шанувальників виноробства.