Відкритий пиріг з вишнею та заварним кремом: рецепт з листковим тістом

Відкритий пиріг з вишнею та заварним кремом: рецепт з листковим тістом
3.8
(8)
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 300 гр свіжої чи розмороженої вишні
  • 250 гр листкового тіста
  • 4 яйця (тільки жовтки)
  • 100 гр цукру
  • 3 ст. борошна (без гірки)
  • 3 ст. цукрової пудри (без гірки)
  • 20 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Вишню потрібно перебрати, вимити та видалити кісточки.
  2. Заморожену вишню необхідно всипати в друшляк (попередньо закріпивши його над мискою, куди стікатиме сік), накрити тарілкою або харчовою плівкою і залишити на півгодини-годину.
  3. Листкове тісто тонко розкатати і укласти у форму для випічки (попередньо змастити її вершковим маслом і присипати борошном).
  4. Протикнути тісто в декількох місцях вилкою і залишити на півгодини в холодильнику.
  5. Жовтки відокремити від білків і з'єднати з цукровою пудрою в мисці.
  6. У каструлі з'єднати молоко із цукром, ваніліном і поставити на вогонь.
  7. Помішуючи, довести молочну суміш до кипіння, а жовтки із цукром збити міксером на високій швидкості до повного розчинення цукру.
  8. Всипати до жовткової суміші борошно, просіюючи його через сито, перемішати.
  9. Збиваючи жовтковий крем вінчиком або міксером на середній швидкості, влити тонкою цівкою кипляче підсолоджене молоко.
  10. Перелити крем у каструлю та поставити на невеликий вогонь.
  11. Готувати заварний крем близько 1-2 хвилини при слабкому кипінні, безперервно помішуючи ложкою або вінчиком.
  12. Зняти каструлю з вогню та накрити її кришкою, залишити на 10-15 хвилин.
  13. Духовку розігріти до 160С. Влити у форму з тістом заварний крем, зверху рівномірно викласти вишню і відправити форму в розігріту духовку.
  14. Готувати відкритий пиріг з вишнею з листкового тіста близько години.
  15. Вийняти форму, накрити рушником та залишити до повного остигання.
  16. Пиріг з вишнею та заварним кремом буде смачнішим, якщо йому дати настоятися близько 2 годин у холодильнику.
  17. Вийняти готовий пиріг із холодильника, нарізати порційними шматочками та подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей десерт можна зробити ще смачнішим, додавши до тіста корицю або горіхи. Також можна спробувати замінити вишню на інші свіжі фрукти, такі як яблука, персики або абрикоси. Таким чином, ви можете експериментувати з різними фруктами та створювати свої унікальні варіації цього десерту.