Шоколадний торт з фруктами: рецепт зі сметанним кремом та шоколадною глазур'ю

Шоколадний торт з фруктами: рецепт зі сметанним кремом та шоколадною глазур'ю
4.6
(10)
Підійде: Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для торта з фруктами:

  • 6 яєць
  • 350 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 200 мл кефіру
  • 100 гр какао-порошку
  • 1 ч. л. соди

Сметанний крем для шоколадного торта:

  • 500 мл сметани 20%
  • 2 банани
  • 2 апельсини
  • 200 гр цукру
  • 2 ківі
  • 100 мл молока
  • 100 гр маку
  • 20 гр желатину

Шоколадна глазур для торта:

  • 6 ст. цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст. сметани 20%
  • 3 ст. какао-порошка

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця вбити в миску, додати до них цукор і збити вінчиком або міксером на низькій швидкості до однорідності. Всипати в яєчну масу не гашену соду і швидко розмішати. Какао-порошок просіяти через сито разом з 200 г борошна в одну миску і розмішати.
  2. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити маслом і присипати борошном. Поступово ввести суху суміш у яєчну та вимішати вінчиком до однорідної консистенції. Безперервно помішуючи тісто, влити до нього тонкою цівкою кефір.
  3. Поступово всипати до бісквітного тіста борошно, просіваючи через сито (~150 гр) і ретельно перемішати. Перелити половину тіста у форму для випічки і поставити її в розігріту духову шафу. Випікати шоколадний корж для торта приблизно 20-25 хвилин до готовності.
  4. Дістати форму з духовки, вийняти з неї корж і залишити його остигати на решітці, у форму влити тісто, що залишилося і відправити в розігріту духову шафу. Випікати другий корж до готовності і повністю його остудити.
  5. Тим часом приготувати сметанний крем для шоколадного торта із фруктами. Желатин всипати в невелику миску, залити холодним молоком та залишити на 15-20 хвилин для набухання. Через зазначений час поставити ємність з желатином і молоком на водяну баню і нагрівати його, безперервно розмішуючи, до розчинення сухого залишку (але не доводити до кипіння).
  6. Зняти ємність з водяної бані та залишити до повного остигання. Сметану викласти у велику миску, додати цукор та збити міксером на невисокій швидкості. Не припиняючи збивати сметанний крем, влити розтоплений у молоці желатин і змішувати до однорідної консистенції.
  7. Розрізати кожен шоколадний корж уздовж дві частини. Двоє з чотирьох коржів (менш рівні) нарізати невеликими шматочками, а рівніші коржі залишити для верхівки і дна торта. Банани та ківі очистити від шкірки та порізати приблизно однаковими за розміром невеликими кубиками.
  8. Апельсини потрібно очистити від шкірки, а кожну частинку очистити від плівок, нарізати м'якоть дрібними шматочками. З'єднати фрукти з подрібненим бісквітом в окремій мисці та перемішати. Додати до сметанного крему мак і добре перемішати, з'єднати крем з фруктовою масою, знову перемішати.
  9. У роз'ємну форму покласти на дно корж, викласти масу з крему і фруктів, накрити другим коржем і злегка придавити. За бажанням можна нарізати торт порційними шматочками відразу після приготування, вони швидше просочаться і будуть трохи ніжнішими. Накрити роз'ємну форму харчовою плівкою або кришкою та відправити в холодильник на 6-8 годин.
  10. Через вказаний час приготувати шоколадну глазур для торта. У невеликій каструльці з'єднати вершкове масло з цукром, сметаною і какао-порошком, ретельно перемішати і поставити на слабкий вогонь.
  11. Готувати шоколадну глазур на мінімальному вогні, постійно помішуючи до повного розчинення (до кипіння доводити не потрібно). Зняти каструлю з вогню і трохи остудити глазур до теплого стану.
  12. Вийняти форму з холодильника, зняти кільце і перекласти торт на тарілку. Покрити шоколадний торт із фруктами та сметанним кремом теплою шоколадною глазур'ю, рівномірно розподілити її по поверхні та залишити десерт на годину в холодильнику для застигання глазурі. Вийняти готовий торт, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Смачного!

Цей шоколадний торт з фруктами - ідеальна страва на особливі випадки, такі як день народження, Різдво, День святого Валентина чи просто для задоволення своїх смакових ковтків. Він ніжний, смачний і гарантовано запам'ятається вам і вашим гостям.