Інгредієнти:
- 300 гр свіжого мигдалю
- 150 гр цукру
- 1 яйце
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Мигдаль скласти в миску і залити окропом на кілька хвилин.
- Вийняти по одному горішку з гарячої води та очистити кожен від шкірки натисканням з одного боку.
- Очищені від шкірки горіхи повністю обсушити на паперовому рушнику.
- Подрібнити горіхи до стану крихти, з'єднати з цукром та ванільним цукром, можна додати сіль, корицю до смаку.
- Яйце вбити в окрему ємність і збити вилкою до однорідності.
- Влити яєчну суміш мигдальну і перемішати.
- Духовку розігріти до 180, деко застелити пергаметним папером.
- Викласти на застеляне деко печиво невеликих розмірів, надаючи йому форму вологими руками і відправити в розігріту духовку.
- Випікати мигдальне печиво без борошна до золотаво-рум'яної скоринки приблизно 20-25 хвилин.
- Вийняти деко і залишити його до повного охолодження.
- Печиво з мигдалем, що повністю остигло, можна подавати до столу в якості десерту. Приємного чаювання!
Цей рецепт розсипчастого мигдального печива без борошна - чудовий вибір для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і бажає насолодитися смачним десертом. Свіжий мигдаль є багатим джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, що робить це печиво більш поживним та корисним для здоров'я, ніж традиційні десерти, що містять борошно та занадто багато цукру.