Вертута з гарбузом
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5-2 кг гарбуза
- 450 г борошна
- 250 мл чистої води
- 1 яйце
- Рослинна олія
- Сіль, цукор за смаком
Рецепт приготування:
- Відокреміть жовток від білка та поставте у холодильник.
- З`єднайте воду з білком, додайте чайну ложку солі та добре змішайте.
- Просійте борошно через сито та поступово додайте до суміші. Замішайте м'яке, підкладливе тісто на поверхні, присипаній борошном.
- Накрийте тісто для вертути великою мискою або рушником і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
- Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, натріть м'яку масу на крупній терці. Змастіть деко з високими бортиками рослинною олією.
- Через півгодини розділіть тісто на 4 рівні частини, зробіть з кожної дуже тонкі кола на присипаній борошном поверхні (товщина повинна бути не більше 2-3 мм). Кола повинні бути однакового діаметра. Два шари тіста змастіть рослинною олією по всій поверхні, покладіть на них шари, які не змащені олією.
- Розігрійте духовку до 240°C, додайте трохи солі до тертого гарбуза і перемішайте. Розділіть гарбуз на дві рівні частини, розмістіть його на розкатаних коржиках, залишаючи близько 3 см вільних країв, і посипте цукром за смаком. Згорніть краї тіста з боків на начинку та зверніть усе в щільний рулет. Повторіть цей процес із другим коржиком з гарбузовою начинкою.
- Переложіть рулети на деко «швами» донизу. Збийте жовток виделкою або вінчиком і рівномірно намажте ним поверхню обох рулетів, поставте деко в розігріту духовку.
- Пекти вертути з гарбузом до золотистого кольору близько 10-15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180°C і готуйте рулети ще 60-70 хвилин до готовності.
- Вийміть деко, переложіть гарячі вертути на тарілку і залиште їх охолонути. Подавайте рулети з гарбузом до столу можна як у теплому, так і у охолодженому вигляді. Смачного!