Вертута з гарбузом

Вертута з гарбузом
3.7
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5-2 кг гарбуза
  • 450 г борошна
  • 250 мл чистої води
  • 1 яйце
  • Рослинна олія
  • Сіль, цукор за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відокреміть жовток від білка та поставте у холодильник.
  2. З`єднайте воду з білком, додайте чайну ложку солі та добре змішайте.
  3. Просійте борошно через сито та поступово додайте до суміші. Замішайте м'яке, підкладливе тісто на поверхні, присипаній борошном.
  4. Накрийте тісто для вертути великою мискою або рушником і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
  5. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, натріть м'яку масу на крупній терці. Змастіть деко з високими бортиками рослинною олією.
  6. Через півгодини розділіть тісто на 4 рівні частини, зробіть з кожної дуже тонкі кола на присипаній борошном поверхні (товщина повинна бути не більше 2-3 мм). Кола повинні бути однакового діаметра. Два шари тіста змастіть рослинною олією по всій поверхні, покладіть на них шари, які не змащені олією.
  7. Розігрійте духовку до 240°C, додайте трохи солі до тертого гарбуза і перемішайте. Розділіть гарбуз на дві рівні частини, розмістіть його на розкатаних коржиках, залишаючи близько 3 см вільних країв, і посипте цукром за смаком. Згорніть краї тіста з боків на начинку та зверніть усе в щільний рулет. Повторіть цей процес із другим коржиком з гарбузовою начинкою.
  8. Переложіть рулети на деко «швами» донизу. Збийте жовток виделкою або вінчиком і рівномірно намажте ним поверхню обох рулетів, поставте деко в розігріту духовку.
  9. Пекти вертути з гарбузом до золотистого кольору близько 10-15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180°C і готуйте рулети ще 60-70 хвилин до готовності.
  10. Вийміть деко, переложіть гарячі вертути на тарілку і залиште їх охолонути. Подавайте рулети з гарбузом до столу можна як у теплому, так і у охолодженому вигляді. Смачного!