Морквяний торт в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 велика морква (або 2 середніх)
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 10 гр розпушувача
- ½ чайної ложки молотої кориці (або 1/5 чайної ложки ваніліну)
- щіпка солі
- +70 гр чорного шоколаду, 1 ст.л. молока і 20 гр вершкового масла для глазурі
Рецепт приготування:
- Очистіть моркву від шкірки і натріть на мілкій терці.
- Вбийте яйця в миску і збийте міксером, тонкою цівкою посипаючи цукор. Збивайте яйця з цукром, доки маса не посвітліє та не збільшиться в 2-2,5 рази (4-5 хвилин).
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані та охолодіть.
- Просійте борошно через сито разом з сіллю, розпушувачем та корицею, ретельно перемішайте.
- Не переставаючи збивати яйця, влийте до них розтоплене вершкове масло та збивайте доки маса не стане однорідною. Поступово додайте до отриманої яєчної маси борошняну суміш та перемішайте до однорідності.
- Додайте терту моркву до тіста і перемішайте його рівномірно.
- Змастіть чашу мультиварки рослинною олією та вилийте туди тісто.
- Готуйте морквяний торт в мультиварці протягом 1 години в режимі Випічка.
- Після звукового сигналу вийміть торт з мультиварки на решітку, дайте йому трохи охолонути.
- Тим часом підготуйте шоколадну глазур для торта. Розламайте шоколад на невеликі шматочки та покладіть в невелику посудину разом з вершковим маслом та молоком. Поставте на водяну баню та помішуючи, нагрівайте до повного розчинення шоколаду.
- Зняти посудину з водяної бані та покрийте торт гарячою шоколадною глазур'ю. За бажанням, можна розрізати пиріг на дві частини та змастити заварним кремом.
- Через 10-15 хвилин можна подавати морквяний торт до столу.