Морквяний торт в мультиварці

Морквяний торт в мультиварці
5.0
(9)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 велика морква (або 2 середніх)
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 10 гр розпушувача
  • ½ чайної ложки молотої кориці (або 1/5 чайної ложки ваніліну)
  • щіпка солі
  • +70 гр чорного шоколаду, 1 ст.л. молока і 20 гр вершкового масла для глазурі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть моркву від шкірки і натріть на мілкій терці.
  2. Вбийте яйця в миску і збийте міксером, тонкою цівкою посипаючи цукор. Збивайте яйця з цукром, доки маса не посвітліє та не збільшиться в 2-2,5 рази (4-5 хвилин).
  3. Розтопіть вершкове масло на водяній бані та охолодіть.
  4. Просійте борошно через сито разом з сіллю, розпушувачем та корицею, ретельно перемішайте.
  5. Не переставаючи збивати яйця, влийте до них розтоплене вершкове масло та збивайте доки маса не стане однорідною. Поступово додайте до отриманої яєчної маси борошняну суміш та перемішайте до однорідності.
  6. Додайте терту моркву до тіста і перемішайте його рівномірно.
  7. Змастіть чашу мультиварки рослинною олією та вилийте туди тісто.
  8. Готуйте морквяний торт в мультиварці протягом 1 години в режимі Випічка.
  9. Після звукового сигналу вийміть торт з мультиварки на решітку, дайте йому трохи охолонути.
  10. Тим часом підготуйте шоколадну глазур для торта. Розламайте шоколад на невеликі шматочки та покладіть в невелику посудину разом з вершковим маслом та молоком. Поставте на водяну баню та помішуючи, нагрівайте до повного розчинення шоколаду.
  11. Зняти посудину з водяної бані та покрийте торт гарячою шоколадною глазур'ю. За бажанням, можна розрізати пиріг на дві частини та змастити заварним кремом.
  12. Через 10-15 хвилин можна подавати морквяний торт до столу.