Шарлотка з апельсинами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 апельсини
- 220 гр борошна
- 200 гр цукру
- 3 яйця
- 1 ч.л. розпушувача
- щіпку солі
- щіпку ваніліну
Рецепт приготування:
- Налити гарячу воду у миску і потримати в ній апельсини на декілька хвилин.
- Вийняти яйця з холодильника та залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Просіяти борошно у окрему миску, додати розпушувач, сіль та ванілін та ретельно перемішати.
- Обсушити апельсини, зняти тонкий шар цедри та натерти її на терці. Очистити м'якоть апельсинів від насіння та порізати на маленькі шматочки.
- У блендері збити яйця до утворення піни.
- Попередньо розігріти духовку до 180С.
- Приготувати форму для випічки, змастивши її шматочком масла.
- Поступово додавати цукор до збитих яєць та продовжувати збивати 4-5 хвилин, доки не утвориться густа маса.
- Додати просіяне борошно до збитих яєць та обережно перемішати лопаткою до утворення однорідного тіста.
- Додати цедру та м'якоть апельсинів та знову перемішати.
- Вилити тісто у приготовану форму та відправити до розігрітої духовки на 45 хвилин.
- Після випікання вийняти форму з духовки та прикрити її легким рушником на 10-15 хвилин.
- Вийняти шарлотку з форми та охолодити на решітці.
- Подавати шарлотку, порізану на порційні шматочки, зі сметаною або шматочком апельсина.