Шарлотка з апельсинами

Шарлотка з апельсинами
4.0
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 апельсини
  • 220 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпку солі
  • щіпку ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Налити гарячу воду у миску і потримати в ній апельсини на декілька хвилин.
  2. Вийняти яйця з холодильника та залишити на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Просіяти борошно у окрему миску, додати розпушувач, сіль та ванілін та ретельно перемішати.
  4. Обсушити апельсини, зняти тонкий шар цедри та натерти її на терці. Очистити м'якоть апельсинів від насіння та порізати на маленькі шматочки.
  5. У блендері збити яйця до утворення піни.
  6. Попередньо розігріти духовку до 180С.
  7. Приготувати форму для випічки, змастивши її шматочком масла.
  8. Поступово додавати цукор до збитих яєць та продовжувати збивати 4-5 хвилин, доки не утвориться густа маса.
  9. Додати просіяне борошно до збитих яєць та обережно перемішати лопаткою до утворення однорідного тіста.
  10. Додати цедру та м'якоть апельсинів та знову перемішати.
  11. Вилити тісто у приготовану форму та відправити до розігрітої духовки на 45 хвилин.
  12. Після випікання вийняти форму з духовки та прикрити її легким рушником на 10-15 хвилин.
  13. Вийняти шарлотку з форми та охолодити на решітці.
  14. Подавати шарлотку, порізану на порційні шматочки, зі сметаною або шматочком апельсина.