Картопляні пиріжки з ніжним тістом
Кухня
Інгредієнти:
- 6 середніх картоплі
- 1 яйце
- 4 ст.л. борошна
- 25 г вершкового масла
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- В каструлю налийте достатню кількість води, додайте трохи солі та доведіть до кипіння. Очистіть картоплю від шкірки і вимийте під струменем холодної води. Потім опустіть картоплю в каструлю з киплячою водою і варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин, доки вона не стане м'якою.
- Після цього злийте воду з каструлі, додайте до вареної картоплі вершкове масло та розтерти все товкачкою в пюре. Яйце вийміть з холодильника, щоб воно дещо прогрілося, а картопляне пюре охолодіть до кімнатної температури.
- Вбийте у картоплю сире яйце, додайте сіль та перець за смаком і знову розітріть товкачкою. Поступово додавайте борошно, ретельно змішуючи після кожної ложки. З отриманого тіста відщипніть шматочок, надайте йому форму круглого коржика та покладіть по центру начинку.
- З'єднайте і защипіть краї картопляного тіста, обсипте пиріжок борошном та викладайте на розігріте масло. Так само зліпіть пиріжки з решти картопляного тіста.
- Смажте картопляні пиріжки з обох боків до золотисто-коричневого кольору на помірному вогні. Вони готові, коли стають хрусткими та золотистими.
Пиріжки з картопляного тіста можна робити з будь-якою не солодкою начинкою за бажанням: капустою, м'ясом, грибами або картоплею з цибулею.