Вершкова помадка: ніжні цукерки для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр цукру
- 250 мл вершків
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. вершкового масла
Рецепт приготування страви:
- У каструлю влити вершки і поставити на вогонь. Помішуючи, всипати тонкою цівкою цукор і довести до кипіння. Одразу після закипання зменшити вогонь і додати мед з маслом, ретельно розмішати до їхнього розчинення.
- Проварити вершкову помадку при слабкому кипінні до невеликого загустіння. На це може знадобитися приблизно півгодини. Зняти каструлю з вогню й одразу ж перелити масу в пластиковий контейнер. Можна розлити в порційні формочки для цукерок. Після охолодження відправити ємність у холодильник для застигання.
- Вершкова помадка повинна настоятися в холоді не менше 2 годин. Вийняти контейнер із холодильника і нарізати помадку невеликими кубиками або вийняти з порційних формочок. Приємного чаювання!
Вершкова помадка є одним із популярних кондитерських делікатесів. Вона походить зі стародавнього Єгипту, де вживалася як солодкий десерт на царському столі. Поступово рецепт поширився всією Європою і завоював серця солодкої любові довжиною в століття. Спробуйте приготувати цей десерт і відчуйте смак минулих часів!