Полуничний мус: легкий і смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр свіжої полуниці
- 200 мл вершків 30-35%
- 100 гр цукрової пудри
- 30 мл чистої води
- 2 ч.л. желатину
Рецепт приготування страви:
- Желатин всипати в невелику ємність, залити водою і залишити на 15 хвилин. Потім поставити ємність на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку, але не доводячи до кипіння. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати.
- Тим часом перебрати полуницю, очистити її від листя і подрібнити в блендері до пюреподібного стану. Замість цього можна потовкти полуницю картоплем'ялкою. Охолоджені вершки влити в миску і збити міксером до утворення пишної піни.
- Не перестаючи збивати вершки, всипати тонкою цівкою цукрову пудру і змішувати міксером до її рівномірного розподілу в кремі. з'єднати в мисці полуничне пюре з желатиновою рідиною і розмішати.
- У кожну склянку/креманку/формочку влити 1-2 ст.л. полуничного джему і рівномірно розподілити його по всьому дну. Залишити креманки з полуничним джемом у холодильнику на 5 хвилин. Ще кілька ложок джему можна залишити для прикраси мусу.
- Усе інше полуничне пюре з'єднати зі збитими вершками і вимішати до однорідного кольору. Вийняти формочки з холодильника і заповнити їх полуничною масою. Прикрасити десерт полуничним пюре.
- Полуничний мус має настоятися в холодильнику не менше 8 годин. Вийняти форми з холодильника і прикрасити свіжими ягодами полуниці. подавати вершковий мус із полуниці до столу. Приємного чаювання!
Цей ніжний полуничний мус - ідеальний десерт для літніх днів. Солодка і свіжа полуниця надає йому приємної кислинки, а легкість і кремовість сметани роблять його незабутнім. Він також досить простий у приготуванні, що робить його доступним навіть для кулінарів-початківців.