Унікальне варення з цілих груш
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 кг груш (сорт "лимонка")
- 1,5 кг цукру
- 650 мл чистої води
- 1/5 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Груші сорту "Лимонка" ретельно вимити (хвостики відрізати не потрібно) і наколоти голкою в кількох місцях. Скласти цілі груші у велику каструлю. Воду з'єднати з цукром в окремій каструлі та поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести сироп до кипіння і відразу ж після цього залити ним груші. Залишити груші в сиропі на 5 годин у кімнатній температурі. Через зазначений час поставити каструлю на вогонь і довести вміст до кипіння.
- Готувати варення з цілих груш приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні. Зняти каструлю з плити і залишити її на 4-5 годин. Повторити процедуру з варінням і повним охолодженням ще три рази.
- Наприкінці третього варіння додати в готове варення лимонну кислоту і перемішати. Банки та кришки для варення простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Розкласти гаряче варення по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплою ковдрою.
- Варення з цілих груш має настоятися в такому вигляді до повного охолодження. Потім прибрати банки з варенням на зберігання в темне прохолодне місце.
Варення з цілих груш - це не тільки смачний десерт, а й чудовий спосіб зберегти літню свіжість на зиму. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся ароматним і солодким варенням, яке можна додавати до ваших улюблених страв або намазувати на свіжу випічку. Поділіться цим унікальним десертом зі своїми близькими та потіште їх чарівним смаком цілих груш.