Приготування джему із сливи

Приготування джему із сливи
4.5
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Сливи перебрати, вимити й очистити від кісточок. Подрібнити сливи за допомогою блендера до пюреподібного стану. З'єднати в каструлі сливове пюре з цукром і розмішати, поставити на вогонь.
  2. Помішуючи, довести сливовий джем до кипіння, зняти з поверхні піну. Готувати джем зі сливи близько 20 хвилин на невеликому вогні, помішуючи. Ближче до кінця додати ванілін і корицю, перемішати.
  3. Простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом. Розкласти гарячий джем по банках і закатати кришками. Зберігати домашній джем зі сливи близько 2 років у темному прохолодному місці.

Джем зі сливи - це смачний спосіб зберегти літні сливи на зиму. Він може стати чудовим подарунком для рідних і друзів або просто чарівним доповненням до вашого ранкового сніданку. Експериментуйте зі спеціями, додавайте трохи м'яти або імбиру, щоб надати джему нового смакового нюансу. Приготуйте джем зі сливи за цим простим рецептом і насолоджуйтеся його смаком протягом усього року!