Ванільне печиво з сметаною

Ванільне печиво з сметаною
4.4
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошно
  • 250 гр цукрової пудру
  • 150 гр сметани
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла (або маргарину)
  • 15 гр ванільного цукру
  • 8-10 гр розпушувача

Рецепт приготування:

  1. Витримайте масло або маргарин протягом 15 хвилин у теплій кімнаті або розтопіть на водяній бані до м'якості.
  2. Взбийте яйце до утворення піни, поступово додавайте цукровий пудру з ванільним цукром і збивайте міксером на високій швидкості протягом 3-5 хвилин.
  3. Не перестаючи збивати яєчний крем, додайте розтоплене масло або маргарин та змішуйте до повної однорідності.
  4. Просійте борошно разом з розпушувачем, перемішайте та поступово додавайте до яєчно-масляної маси.
  5. Додайте до тіста сметану та замісіть його руками до однорідності. Покрийте тісто трохи вологим рушником та залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  6. Після відведеного часу розкатайте тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий шар (близько 2-3 мм) та виріжте з нього фігурки за допомогою формочок для печива.
  7. Розігрійте духовку до 180С, покладіть печиво на деко, на який попередньо поклали пергамент. Випікайте ванільне печиво до золотистого кольору, приблизно 8 хвилин.
  8. Вийміть деко з духовки та перенесіть печиво на решітку, дайте йому повністю охолонути.
  9. Готове печиво можна з'єднати попарно, намазавши його кремом або джемом, або просто обсипати цукровою пудрою, змішаною зі щіпкою ваніліну.
  10. Скуштуйте ванільне печиво зі свіжою кавою або чаєм та насолоджуйтеся його ніжним смаком.

Цікавий факт: Ванільне печиво було винайдено в Німеччині в середині 19 століття, і стало дуже популярним в Америці завдяки великому імміграційному хвилі з Німеччини. Сьогодні воно є одним з найбільш улюблених видів печива у світі.