Ванільне печиво з сметаною
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг борошно
- 250 гр цукрової пудру
- 150 гр сметани
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла (або маргарину)
- 15 гр ванільного цукру
- 8-10 гр розпушувача
Рецепт приготування:
- Витримайте масло або маргарин протягом 15 хвилин у теплій кімнаті або розтопіть на водяній бані до м'якості.
- Взбийте яйце до утворення піни, поступово додавайте цукровий пудру з ванільним цукром і збивайте міксером на високій швидкості протягом 3-5 хвилин.
- Не перестаючи збивати яєчний крем, додайте розтоплене масло або маргарин та змішуйте до повної однорідності.
- Просійте борошно разом з розпушувачем, перемішайте та поступово додавайте до яєчно-масляної маси.
- Додайте до тіста сметану та замісіть його руками до однорідності. Покрийте тісто трохи вологим рушником та залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Після відведеного часу розкатайте тісто на посипаній борошном поверхні у тонкий шар (близько 2-3 мм) та виріжте з нього фігурки за допомогою формочок для печива.
- Розігрійте духовку до 180С, покладіть печиво на деко, на який попередньо поклали пергамент. Випікайте ванільне печиво до золотистого кольору, приблизно 8 хвилин.
- Вийміть деко з духовки та перенесіть печиво на решітку, дайте йому повністю охолонути.
- Готове печиво можна з'єднати попарно, намазавши його кремом або джемом, або просто обсипати цукровою пудрою, змішаною зі щіпкою ваніліну.
- Скуштуйте ванільне печиво зі свіжою кавою або чаєм та насолоджуйтеся його ніжним смаком.
Цікавий факт: Ванільне печиво було винайдено в Німеччині в середині 19 століття, і стало дуже популярним в Америці завдяки великому імміграційному хвилі з Німеччини. Сьогодні воно є одним з найбільш улюблених видів печива у світі.