Млинна запіканка з творогом - простий рецепт на ситну та смачну страву
                                    Кухня
                
                Інгредієнти:
Млинці для запіканки:
- 0,5 л молока
 - 220 гр борошна
 - 3 яйця
 - 2 ст.л. рослинної олії
 - 1-2 ч.л. цукру
 - 1/2 ч.л. солі
 
Для начинки:
- 400 гр творогу
 - 3 яйця
 - 100 гр сметани 15%
 - 3 ст.л. манної крупи
 - 2 ст.л. цукру
 - щіпка ваніліну
 - щіпка кориці
 
Інструкції:
- Вбити яйця у миску, додати сіль, цукор і змішати вилкою до однорідності.
 - Додати близько 150 мл молока і знову змішати вінчиком до однорідної консистенції.
 - Просійте через сито борошно і додати близько 2/3 в яєчну масу, неперервно помішуюючи її вінчиком.
 - Додати ще 150-200 мл молока, підмішати залишок просіяного борошна і вимішати тісто до однорідності, додати залишок молока.
 - Консистенція тіста для млинців повинна бути схожа на рідку сметану. Якщо тісто занадто густе, можна розбавити його молоком, а якщо занадто рідке, потрібно відлити трохи тіста в іншу посудину, додати декілька ложок борошна та вимішати до однорідності.
 - Поступово додавати отриману густу масу до залишку тіста та добре перемішувати до однорідності. Додати до готового тіста рослинну олію і перемішати.
 - Розігріти сковороду та змастити її маслом або жиром.
 - Налити на розігріту сковороду трохи тіста і швидко розподілити його по всій сковороді, обертаючи її руками у різні боки.
 - Підсмажувати млинець знизу, поки він не стане рум'яним, а потім перевернути його і підсмажувати з іншої сторони до рум'яності.
 - Повторювати до отримання млинців з усього тіста, а потім скласти їх стопкою на тарілку.
 - Приготувати творожну начинку: ретельно змішати творог і цукор, додати сирі яйця та знову ретельно змішати. Додати поступово сметану, просіяну манну крупу, ванілін та корицю, добре перемішати до однорідності.
 - Залишити творожну начинку на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка належним чином набрала вологи, а млинці охололи.
 - Розігріти духовку до 180 градусів, підготувати форму для запіканки, покрити її фольгою та змазати шматочком масла.
 - Зігнути кожен блин пополам, скрутити їх у рулетик і зафіксувати скотчем (якщо потрібно).
 - Перелити творожну масу в підготовлену форму, вирівняти поверхню, розмістити млинці спіраллю вгору і випікати млинну запіканку з творогом до рум'яності, близько 40-45 хвилин.
 - Вийняти запіканку з духовки та змастити поверхню млинців маслом або сметаною (за бажанням). Прикрасити своєю улюбленою начинкою та подавати гарячим або прохолодним.
 
Ця блискуча страва з творогом може бути прекрасним варіантом для ранкового сніданку або перекусу, якщо ви хочете чогось більш ситного та задовільного. Цей рецепт досить простий, а результат вас не розчарує. Також можна спробувати додати до творожної начинки свіжі фрукти або ягоди, щоб додати більше смаку та свіжості до страви. Насолоджуйтесь цією чудовою млинною запіканкою з творогом разом з вашою родиною та друзями!