Млинна запіканка з творогом - простий рецепт на ситну та смачну страву
Кухня
Інгредієнти:
Млинці для запіканки:
- 0,5 л молока
- 220 гр борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1-2 ч.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
Для начинки:
- 400 гр творогу
- 3 яйця
- 100 гр сметани 15%
- 3 ст.л. манної крупи
- 2 ст.л. цукру
- щіпка ваніліну
- щіпка кориці
Інструкції:
- Вбити яйця у миску, додати сіль, цукор і змішати вилкою до однорідності.
- Додати близько 150 мл молока і знову змішати вінчиком до однорідної консистенції.
- Просійте через сито борошно і додати близько 2/3 в яєчну масу, неперервно помішуюючи її вінчиком.
- Додати ще 150-200 мл молока, підмішати залишок просіяного борошна і вимішати тісто до однорідності, додати залишок молока.
- Консистенція тіста для млинців повинна бути схожа на рідку сметану. Якщо тісто занадто густе, можна розбавити його молоком, а якщо занадто рідке, потрібно відлити трохи тіста в іншу посудину, додати декілька ложок борошна та вимішати до однорідності.
- Поступово додавати отриману густу масу до залишку тіста та добре перемішувати до однорідності. Додати до готового тіста рослинну олію і перемішати.
- Розігріти сковороду та змастити її маслом або жиром.
- Налити на розігріту сковороду трохи тіста і швидко розподілити його по всій сковороді, обертаючи її руками у різні боки.
- Підсмажувати млинець знизу, поки він не стане рум'яним, а потім перевернути його і підсмажувати з іншої сторони до рум'яності.
- Повторювати до отримання млинців з усього тіста, а потім скласти їх стопкою на тарілку.
- Приготувати творожну начинку: ретельно змішати творог і цукор, додати сирі яйця та знову ретельно змішати. Додати поступово сметану, просіяну манну крупу, ванілін та корицю, добре перемішати до однорідності.
- Залишити творожну начинку на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка належним чином набрала вологи, а млинці охололи.
- Розігріти духовку до 180 градусів, підготувати форму для запіканки, покрити її фольгою та змазати шматочком масла.
- Зігнути кожен блин пополам, скрутити їх у рулетик і зафіксувати скотчем (якщо потрібно).
- Перелити творожну масу в підготовлену форму, вирівняти поверхню, розмістити млинці спіраллю вгору і випікати млинну запіканку з творогом до рум'яності, близько 40-45 хвилин.
- Вийняти запіканку з духовки та змастити поверхню млинців маслом або сметаною (за бажанням). Прикрасити своєю улюбленою начинкою та подавати гарячим або прохолодним.
Ця блискуча страва з творогом може бути прекрасним варіантом для ранкового сніданку або перекусу, якщо ви хочете чогось більш ситного та задовільного. Цей рецепт досить простий, а результат вас не розчарує. Також можна спробувати додати до творожної начинки свіжі фрукти або ягоди, щоб додати більше смаку та свіжості до страви. Насолоджуйтесь цією чудовою млинною запіканкою з творогом разом з вашою родиною та друзями!