Млинна запіканка з творогом - простий рецепт на ситну та смачну страву

Млинна запіканка з творогом - простий рецепт на ситну та смачну страву
5.0
(10)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Млинці для запіканки:

  • 0,5 л молока
  • 220 гр борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1-2 ч.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі

Для начинки:

  • 400 гр творогу
  • 3 яйця
  • 100 гр сметани 15%
  • 3 ст.л. манної крупи
  • 2 ст.л. цукру
  • щіпка ваніліну
  • щіпка кориці

Інструкції:

  1. Вбити яйця у миску, додати сіль, цукор і змішати вилкою до однорідності.
  2. Додати близько 150 мл молока і знову змішати вінчиком до однорідної консистенції.
  3. Просійте через сито борошно і додати близько 2/3 в яєчну масу, неперервно помішуюючи її вінчиком.
  4. Додати ще 150-200 мл молока, підмішати залишок просіяного борошна і вимішати тісто до однорідності, додати залишок молока.
  5. Консистенція тіста для млинців повинна бути схожа на рідку сметану. Якщо тісто занадто густе, можна розбавити його молоком, а якщо занадто рідке, потрібно відлити трохи тіста в іншу посудину, додати декілька ложок борошна та вимішати до однорідності.
  6. Поступово додавати отриману густу масу до залишку тіста та добре перемішувати до однорідності. Додати до готового тіста рослинну олію і перемішати.
  7. Розігріти сковороду та змастити її маслом або жиром.
  8. Налити на розігріту сковороду трохи тіста і швидко розподілити його по всій сковороді, обертаючи її руками у різні боки.
  9. Підсмажувати млинець знизу, поки він не стане рум'яним, а потім перевернути його і підсмажувати з іншої сторони до рум'яності.
  10. Повторювати до отримання млинців з усього тіста, а потім скласти їх стопкою на тарілку.
  11. Приготувати творожну начинку: ретельно змішати творог і цукор, додати сирі яйця та знову ретельно змішати. Додати поступово сметану, просіяну манну крупу, ванілін та корицю, добре перемішати до однорідності.
  12. Залишити творожну начинку на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка належним чином набрала вологи, а млинці охололи.
  13. Розігріти духовку до 180 градусів, підготувати форму для запіканки, покрити її фольгою та змазати шматочком масла.
  14. Зігнути кожен блин пополам, скрутити їх у рулетик і зафіксувати скотчем (якщо потрібно).
  15. Перелити творожну масу в підготовлену форму, вирівняти поверхню, розмістити млинці спіраллю вгору і випікати млинну запіканку з творогом до рум'яності, близько 40-45 хвилин.
  16. Вийняти запіканку з духовки та змастити поверхню млинців маслом або сметаною (за бажанням). Прикрасити своєю улюбленою начинкою та подавати гарячим або прохолодним.

Ця блискуча страва з творогом може бути прекрасним варіантом для ранкового сніданку або перекусу, якщо ви хочете чогось більш ситного та задовільного. Цей рецепт досить простий, а результат вас не розчарує. Також можна спробувати додати до творожної начинки свіжі фрукти або ягоди, щоб додати більше смаку та свіжості до страви. Насолоджуйтесь цією чудовою млинною запіканкою з творогом разом з вашою родиною та друзями!