Рецепт мармурового тістечка: як зробити смачний десерт у домашніх умовах

Рецепт мармурового тістечка: як зробити смачний десерт у домашніх умовах
4.9
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 280 гр борошна
  • 180 гр вершкового масла
  • 2 яйця
  • 80 гр сахару
  • 350-380 гр згущеного молока
  • 200 гр творога
  • 150 гр консервованих ананасів (або будь-яких інших фруктів)
  • 2 яйця
  • 100 мл апельсинового соку (можна замінити на 70 мл лимонного соку та 30 мл води)
  • 60 гр чорного шоколаду
  • 3 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування:

  1. Взбити яйця міксером з цукром до повного розчинення цукру. Додати розтоплене вершкове масло та знову взбити пару хвилин.
  2. Просійте борошно через сито та поступово додавати її до яєчно-масляної суміші, замісити однорідне тісто. Обгорнути плівкою та поставити у холодильник на 20 хвилин.
  3. Для начинки: розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці. Протерти творог через сито або ретельно розтерти виделкою, порізати фрукти дрібними шматочками. З'єднати творог зі згущеним молоком та збити блендером або міксером до однорідності. Додати крохмаль, просіюючи його через сито та ретельно перемішати. Додати сирі яйця, влити сік та знову перемішати. Додати дрібно нарізані фрукти та перемішати.
  4. Злити третину творожної начинки в окрему миску та з'єднати з трохи теплим розтопленим шоколадом, перемішати до повної однорідності кольору.
  5. Вийняти тісто з холодильника, зняти плівку та рівномірно розкласти його по дну форми, створивши високі борти.
  6. Влити в "корзинку" з тіста творожну начинку, зверху прикрасити її шоколадною начинкою в хаотичному порядку.
  7. Розігріти духовку до 160/180 градусів С та відправити туди форму.
  8. Випікати мармурове тістечко приблизно 40 хвилин до готовності. Вийняти форму з духовки та залишити до повного охолодження(!).
  9. Охолоджене тістечко нарізати порційними кусочками та подавати до столу. Смакуйте разом з близькими та насолоджуйтесь смаком незабутнього десерту.

Цікаві факти про мраморне пирожне:

  • Мармурове тістечко відоме своєю красою та оригінальним виглядом. Назва десерту виникла через характерний мармуровий візерунок внутрішньої начинки.
  • Цей десерт вперше з'явився в Німеччині в 19 столітті та став популярним по всьому світу.
  • У різних країнах можна зустріти різні рецепти мармурового тістечка. Наприклад, в США його роблять з ванільним тістом та шоколадним кремом.