Рецепт торта Хвилинка: безвипічковий десерт для сімейного чаювання

Рецепт торта Хвилинка: безвипічковий десерт для сімейного чаювання
3.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта на сковороді:

  • 420-450 гр борошна
  • банка згущеного молока (близько 350 гр)
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. соди, гашеної оцтом

Крем для торта Хвилинка:

  • 0,8 л молока
  • 200 гр цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. борошна
  • пол-ч.л. ванільного цукру

Інструкції:

  1. Просіюємо близько 3/4 всього борошна через сито і додаємо до неї згущене молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи вінчиком. Додаємо 1 яйце і перемішуємо до однорідності. Гасимо соду оцтом, додаємо її до тіста та швидко перемішуємо.
  2. Поступово додаємо залишок борошна і замішуємо м'яке тісто руками, ділимо його на 8 рівних шматків і робимо з них кульки. Розкатуємо кожний шматок тіста на присипаній борошном поверхні в тонкий круглий шматок (за розміром сковороди) і проколюємо вилкою в кількох місцях.
  3. Розігріваємо сковороду на вогні, кладемо на неї розкатаний шматок тіста і випікаємо до рум'яності з обох сторін. Переносимо готовий корж на тарілку, вирізаємо краї, щоб корж був рівним і круглим. Вирізки тіста можна використовувати для прикраси.
  4. Таким чином підготувати всі коржі до готовності на помірному вогні, вирізати краї і скласти їх в стопку на тарілці. Приготувати заварний крем для торта Хвилинка. Взбити яйця з цукром за допомогою міксера або вилки, додати поступово борошно і взбити до однорідної консистенції.
  5. Налити молоко в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Відразу після початку кипіння зняти каструлю з вогню і тонкою цівкою вливати молоко в яєчну суміш, постійно і швидко розмішуючи її міксером. Повернути крем на помірний вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Готувати заварний крем приблизно 1 хвилину до легкого згущення і зняти каструлю з вогню. Покрити ємність кришкою і залишити на 10 хвилин.
  6. Промазати всі коржі, поверхню та боки торта заварним кремом, прикрасити верх та боки змеленими вирізками від коржів або тертим шоколадом / горіхами. Відправити блюдо в холодильник. Торт Хвилинка буде набагато смачнішим, якщо дати йому настоятися годину-півтори в холодильнику. Вийняти готовий торт з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Для прикраси торта Хвилинка можна використовувати не тільки змелені вирізки від коржів, але і свіжі фрукти, ягоди, шоколадні стружки та інші додатки за смаком. Крім того, якщо ви хочете зробити торт Хвилинка більш насиченим за смаком, можете додати до крему крихти улюблених печив або шматочки фруктів. Також можна експериментувати з різними смаками та ароматами - додати до тіста апельсинову або лимонну цедру, до крему - кокосову стружку чи кавову есенцію.