Рецепт чайного кексу з родзинками та вишнею

Рецепт чайного кексу з родзинками та вишнею
5.0
(5)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г родзинок (різних сортів)
  • 250 мл чистої води
  • 220 гр борошна
  • 200 гр коричневого (або білого) цукру
  • 2 великі або 3 невеликі яйця
  • 100 г сушеної вишні або журавлини
  • Половина лимона (тільки цедра)
  • 75 мл коньяку
  • 1 ст.л. чорного чаю
  • 2 ч.л. розпушувача
  • Пів ч.л. молотого мускатного горіха
  • Пів ч.л. молотого духмяного перцю

Рецепт приготування:

  1. Родзинки та сушену вишню помістити в дуршляк та промити під струменем теплої води. Чай насипати в чашку та залити киплячою водою (250 мл), залишити на настої на 10-15 хвилин та процідити через сито.
  2. Змішати у мисці сухофрукти, коньяк, цукор, проціджений чай та добре розмішати до повного розчинення цукру. Накрити миску плівкою або кришкою та залишити на 8-12 годин у холодильнику.
  3. Просійте борошно разом з розпушувачем, сіллю, молотим мускатним горіхом та духмяним перцем через сито та добре перемішати. Лимон вимити, підсушити та зняти з нього тонкий шар цедри, який потрібно натерти на маленькій терці та додати до сухої суміші (можна додати цедру цілого лимона).
  4. У окремій мисці розбити яйця та взбити їх вінчиком до однорідності, потім тонким потоком додати їх до сухої суміші, постійно перемішуючи. Додати до тіста суміш сухофруктів та чаю, та ретельно перемішати усе ложкою до однорідності.
  5. Попередньо розігріти духовку до 160°C, покрити форму для випічки папером та змастити її невеликою кількістю олії. Викласти тісто в форму, розрівняти його та поставити в попередньо розігріту духовку.
  6. Пекти чайний кекс близько 45 хвилин до золотистого кольору. Вийняти форму з духовки та вийняти з неї кекс, перекласти його на решітку. Теплий кекс обсипати цукровою пудрою та подавати до столу. Смачного!

Цей рецепт чайного кексу з родзинками та вишнею є дуже простим у приготуванні та здатним зачарувати будь-якого гурмана. Цей кекс має приємний аромат та ідеальний смак, який можна поєднати з чаєм або іншими напоями. Кекс можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів та використовувати як десерт після обіду або вечері. Загальні інгредієнти, які використовуються в цьому рецепті, можна легко знайти в будь-якому супермаркеті, тому ви з легкістю можете приготувати цей кекс у будь-який час!