Каннеле - ніжна французька випічка з ванільним ароматом

Каннеле - ніжна французька випічка з ванільним ароматом
4.1
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл молока 3-3,5%
  • 120 г цукору
  • 1 яйце (+1 жовток)
  • 60 г борошна
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. коньяку або рому
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліна та половина стручка ванілі (можна замінити ванільним цукром)

Рецепт приготування:

  1. Влити молоко в каструлю, додати половину цукру та поставити на вогонь. Додати в тепле молоко з цукром насіння ванілі, сам стручок та щіпка ваниліна. Помішуючи, довести ванільне молоко майже до закипання (близько 90С).
  2. Зняти каструлю з вогню, не доводячи молоко до кипіння та додати до нього вершкове масло, розмішувати до його повного розчинення.
  3. Цукор з'єднати з борошном та сіллю, розмішати.
  4. Яйце вбити в невелику ємність, додати жовток та обережно розмішати вилкою до однорідної консистенції (взбивати не можна). Влити отриману масу до сухої суміші та вимішати вінчиком.
  5. Вийняти з молока стручок ванілі (не викидати) та влити його тонкою цівкою в тісто, безперервно помішуючи його вінчиком. Додати до отриманого тіста ром, розмішати та процідити через сито. Додати до процідженого тіста стручок ванілі, накрити кришкою та відправити в холодильник.
  6. Тісто для каннеле повинно настоятися в холодильнику не менше 12 годин (бажано добу). Вийняти тісто з холодильника за годину (мінімум - за півгодини) до випічки.
  7. Духовку розігріти до 200°C, формочки для випічки кексів змастити тонким шаром вершкового масла та розлити по ним тісто (трохи залишити зверху вільного місця), відправити в розігріту духову шафу.
  8. Випікати каннеле до золотистої скоринки близько години. Вийняти формочки та достати з них тістечка, переложити на тарілку та дати їм трохи охолонути. Каннеле смачні як у теплому, так і в охолонутому вигляді. Смачного!

Хочете спробувати щось нове? Спробуйте зробити каннеле вдома та порадуйте своїх близьких цими ніжними та ароматними французькими пиріжками. Каннеле можна подавати як десерт на обід, так і як легкий перекус з чашкою чаю або кави. Цей рецепт є ідеальним для того, щоб погрузитися в світ французької кулінарії та насолодитися її смаками без виїзду за межі дому.