Каннеле - ніжна французька випічка з ванільним ароматом
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл молока 3-3,5%
- 120 г цукору
- 1 яйце (+1 жовток)
- 60 г борошна
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. коньяку або рому
- щіпка солі
- щіпка ваніліна та половина стручка ванілі (можна замінити ванільним цукром)
Рецепт приготування:
- Влити молоко в каструлю, додати половину цукру та поставити на вогонь. Додати в тепле молоко з цукром насіння ванілі, сам стручок та щіпка ваниліна. Помішуючи, довести ванільне молоко майже до закипання (близько 90С).
- Зняти каструлю з вогню, не доводячи молоко до кипіння та додати до нього вершкове масло, розмішувати до його повного розчинення.
- Цукор з'єднати з борошном та сіллю, розмішати.
- Яйце вбити в невелику ємність, додати жовток та обережно розмішати вилкою до однорідної консистенції (взбивати не можна). Влити отриману масу до сухої суміші та вимішати вінчиком.
- Вийняти з молока стручок ванілі (не викидати) та влити його тонкою цівкою в тісто, безперервно помішуючи його вінчиком. Додати до отриманого тіста ром, розмішати та процідити через сито. Додати до процідженого тіста стручок ванілі, накрити кришкою та відправити в холодильник.
- Тісто для каннеле повинно настоятися в холодильнику не менше 12 годин (бажано добу). Вийняти тісто з холодильника за годину (мінімум - за півгодини) до випічки.
- Духовку розігріти до 200°C, формочки для випічки кексів змастити тонким шаром вершкового масла та розлити по ним тісто (трохи залишити зверху вільного місця), відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати каннеле до золотистої скоринки близько години. Вийняти формочки та достати з них тістечка, переложити на тарілку та дати їм трохи охолонути. Каннеле смачні як у теплому, так і в охолонутому вигляді. Смачного!
Хочете спробувати щось нове? Спробуйте зробити каннеле вдома та порадуйте своїх близьких цими ніжними та ароматними французькими пиріжками. Каннеле можна подавати як десерт на обід, так і як легкий перекус з чашкою чаю або кави. Цей рецепт є ідеальним для того, щоб погрузитися в світ французької кулінарії та насолодитися її смаками без виїзду за межі дому.