Рецепт: Кекс з мандаринами

Рецепт: Кекс з мандаринами
4.6
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 мандарини
  • 170 гр вершкового масла
  • 150 гр цукру
  • 150 гр сухофруктів (курага, чернослива, родзинок, фініків)
  • 4 яйця
  • 120 гр борошна
  • 2 ст.л. апельсинового або персикового лікера
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. тертої цедри лимона

Приготування:

  1. Очистіть мандарини від шкірки та розберіть на скибочки. Викладіть скибочки на деко, застелений пергаментним папером, і залиште обвітрюватися на годину в кімнатній температурі.
  2. Сухофрукти з'єднайте в невеликій мисці, залийте сумішшю лікера з 1 ст. л. кип'ятка і накрийте тарілкою, залиште на час приготування решти інгредієнтів. Вершкове масло вийміть з холодильника та залиште на 15 хвилин у теплі, щоб воно розтануло.
  3. На сковороді розтопіть 20 гр вершкового масла, додайте чайну ложку цукру та розмішайте до його повного розчинення. Потім додайте на сковороду нарізані малими шматочками мандарини та перемішайте.
  4. Обсмажте мандарини на маленькому вогні протягом 2 хвилин з кожного боку. Зняти сковороду з вогню, переложити мандарини на тарілку та залишити їх охолонути.
  5. Збити вершкове масло міксером до пухнастості, тонкою цівкою всипати цукор та збивати до утворення пухнастої кремової маси близько 3-4 хвилини. Не переставаючи збивати, вбити по одному яйцю та змішувати до однорідної консистенції.
  6. Просійте борошно через сито з розпушувачем, додайте до яєчно-масляної маси та перемішайте до однорідності. Сухофрукти вийміть з суміші лікера з водою та наріжте малими шматочками, додайте до тіста разом з рідиною, в якій вони замочувалися, перемішайте.
  7. Додайте до тіста для кексу мандарини та перемішайте. Розігрійте духовку до 180С, форму для випічки змастіть шматочком вершкового масла та присипте рівномірно борошном, переложіть на неї тісто, розрівняйте поверхню та відправте в розігріту духову шафу.
  8. Випікайте кекс з мандаринами до золотистого верху протягом години. Вийміть форму, накрийте рушником та залиште на 15 хвилин. Зняти рушник, переложити мандариновий кекс на тарілку та обсипати цукровою пудрою. Смачного!

Цей кекс з мандаринами стане ідеальним вибором для чаю чи кави з друзями або просто як смачна десертна насолода для всієї родини. Мандарини не тільки додають кексу особливої свіжості та смаку, але й багаті вітаміном С, який допомагає підтримумати імунну систему в здоровому стані. Крім того, додавання сухофруктів, таких як курага, чернослив, родзинки та фініки, збільшує кількість волокон і природних цукрів у кексі, що робить його більш корисним і ситним.

Ще один порада для приготування цього кексу - додайте до тіста трохи апельсинового або персикового лікера, який надасть кексу додаткового аромату і смаку. І не забудьте обсипати кекс цукровою пудрою перед подачею - це додасть йому елегантності та завершеності.