Бісквітні вафлі: рецепт на сніданок

Бісквітні вафлі: рецепт на сніданок
4.2
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр борошна
  • 150 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 мл киплячої води
  • 50 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. лимонного соку

Інструкції:

    1. Розділити білки від жовтків і поставити білки у холодильник.
    2. Довести воду до кипіння.
    3. Просіяти борошно разом з розпушувачем в окрему миску та ретельно перемішати.
    4. Збити жовтки міксером, додаючи киплячу воду по ложці, та збити масу ще 3-4 хвилини на високій швидкості, доки не утвориться пухка кремова маса.
    5. Поступово додавати залишок цукру, ванільний цукор та збити масу до пухкості.
    6. Вийняти білки з холодильника, додати лимонний сік та збити міксером до утворення стійких вершків.
    7. Поступово додавати залишок цукру та збити масу до повного розчинення цукру.
    8. Об'єднати жовткову масу з білковою та кілька разів змішати лопаткою. Поступово додавати борошно до збитих яєць та ретельно змішати до однорідної текстури тіста.
    9. Розігріти вафельницю на сильному вогні та положити у неї декілька ложок бісквітного тіста.
    10. Щільно закрити кришку та готувати бисквітні вафлі до появи золотисто-коричневої скоринки з обох сторін.
    11. Вийняти вафлі з вафельниці та переложити на тарілку. Повторити процес з наступною порцією тіста, поки не закінчиться.
    12. Подавати бісквітні вафлі теплими разом з улюбленими джемами, сирними кремами або медом.

Ці бісквітні вафлі - ідеальна альтернатива звичайному сніданку або перекусу. Вони м'які, пухкі та надзвичайно смачні, а також дуже прості у приготуванні. Ви можете експериментувати зі смаками та додавати до них свої улюблені інгредієнти, такі як сир, фрукти або шоколад. Також, якщо ви не маєте вафельниці, ви можете використовувати сковороду, щоб приготувати бісквітні вафлі.

Ще один цікавий факт про бісквітні вафлі - це їхня історія. Бісквітні вафлі були винайдені в Німеччині у 1804 році і з тих пір стали популярним десертом у всьому світі. Сьогодні вони можуть бути знайдені у різних варіаціях у багатьох кухнях світу.