Заварні тістечка Горішок зі смачним кремом: рецепт приготування

Заварні тістечка Горішок зі смачним кремом: рецепт приготування
4.5
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для заварного тіста:

  • 4 яйця
  • 160-170 мл чистої води
  • 150 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла або маргарину

Для крему:

  • щіпка солі
  • 200 гр вершкового масла
  • 170-180 гр згущеного молока
  • 70 гр арахісу або горіхів

Інструкції:

  1. Налити воду у каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати масло/маргарин, щіпку солі і, помішуючи, довести суміш до кипіння.
  2. Після закипання всипати тонкою цівкою борошно і швидко вимішувати тісто на невеликому вогні. Коли заварне тісто почне відставати від стінок і дна каструлі, зняти її з плити і залишити охолоджуватися.
  3. У тепле (але не гаряче) тісто вбити по одному сирі яйця, взбиваючи міксером на слабкій швидкості до однорідності після кожного разу. Вимішувати тісто доти, поки воно не загусне.
  4. Розігріти духовку до 180 °C, деко застелити пекарським папером.
  5. Викласти на деко на відстані 3-5 см один від одного невеликі тістечка  за допомогою кондитерського мішка або столової ложки. Відправити деко з виробами в розігріту духовку.
  6. Випікати заварні тістечка протягом півгодини до золотисто-румяного кольору. Вийняти деко і залишити булочки до повного охолодження.
  7. Підготувати крем для тістечок Горішок. Вийняти вершкове масло з холодильника і залишити на 15 хвилин в теплі, щоб воно розтало. Взбити масло кімнатної температури міксером на високій швидкості до пишності і влити тонкою цівкою згущене молоко. Взбивати суміш близько 10 хвилин на середній або високій швидкості.
  8. Горіхи очистити і обсмажити на сухій сковороді до рум'яності і приємного аромату. Обсмажені горіхи роздрібнити ножем.
  9. Зробити в кожному тістечку невеликий отвір і заповнити його кремом (можна розрізати навпіл, а потім обережно з'єднати половинки з кремом всередині).
  10. Змастити поверхню тістечок залишком крему, посипати роздрібненими горіхами і прикрасити розтопленим шоколадом (необов'язково).
  11. Подавати тістечка Горішок до чаю або кави, на смаколики в будь-який час дня або як десерт на святковому столі.