Заварні тістечка Горішок зі смачним кремом: рецепт приготування
Кухня
Інгредієнти:
Для заварного тіста:
- 4 яйця
- 160-170 мл чистої води
- 150 гр борошна
- 100 гр вершкового масла або маргарину
Для крему:
- щіпка солі
- 200 гр вершкового масла
- 170-180 гр згущеного молока
- 70 гр арахісу або горіхів
Інструкції:
- Налити воду у каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати масло/маргарин, щіпку солі і, помішуючи, довести суміш до кипіння.
- Після закипання всипати тонкою цівкою борошно і швидко вимішувати тісто на невеликому вогні. Коли заварне тісто почне відставати від стінок і дна каструлі, зняти її з плити і залишити охолоджуватися.
- У тепле (але не гаряче) тісто вбити по одному сирі яйця, взбиваючи міксером на слабкій швидкості до однорідності після кожного разу. Вимішувати тісто доти, поки воно не загусне.
- Розігріти духовку до 180 °C, деко застелити пекарським папером.
- Викласти на деко на відстані 3-5 см один від одного невеликі тістечка за допомогою кондитерського мішка або столової ложки. Відправити деко з виробами в розігріту духовку.
- Випікати заварні тістечка протягом півгодини до золотисто-румяного кольору. Вийняти деко і залишити булочки до повного охолодження.
- Підготувати крем для тістечок Горішок. Вийняти вершкове масло з холодильника і залишити на 15 хвилин в теплі, щоб воно розтало. Взбити масло кімнатної температури міксером на високій швидкості до пишності і влити тонкою цівкою згущене молоко. Взбивати суміш близько 10 хвилин на середній або високій швидкості.
- Горіхи очистити і обсмажити на сухій сковороді до рум'яності і приємного аромату. Обсмажені горіхи роздрібнити ножем.
- Зробити в кожному тістечку невеликий отвір і заповнити його кремом (можна розрізати навпіл, а потім обережно з'єднати половинки з кремом всередині).
- Змастити поверхню тістечок залишком крему, посипати роздрібненими горіхами і прикрасити розтопленим шоколадом (необов'язково).
- Подавати тістечка Горішок до чаю або кави, на смаколики в будь-який час дня або як десерт на святковому столі.