Медово-шоколадний торт

Медово-шоколадний торт
4.4
(8)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Медове тісто для торта:

  • 500-600 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 50 гр вершкового масла
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди без гірки

Шоколадний крем для медового торта:

  • 0,5 л молока
  • 3 яйця
  • 150 гр цукру
  • 50 гр чорного шоколаду
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати тісто для медово-шоколадного торта. У миску вбити яйця, додати мед, вершкове масло, всипати цукор і поставити все на водяну баню. Помішуючи, довести масу до однорідної консистенції. Борошно просіяти через сито в окрему миску
  2. Потім додати в рідину соду і гарненько перемішати. Поступово підмішати до отриманої маси борошно і вимісити тісто. Розділити його на 8-10 рівних частин, скачати кожну в кулю і обернути окремо харчовою плівкою.
  3. Відправити всі шматочки тіста в холодильник і залишити там на годину. Через зазначений час розігріти духовку до 180С, деко присипати борошном або застелити пергаментним папером.
  4. Вийняти один шматочок тіста з холодильника, розкатати його в тонке коло на присипаній борошном поверхні й обрізати краї круглою тарілкою. Обережно перекласти розкатане тісто на деко, попроколювати виделкою і відправити його в розігріту духову шафу.
  5. Випікати медовий корж для торта близько 3-4 хвилин до рум'яності. Тим часом вийняти наступний шматок тіста, розкатати його на присипаній борошном поверхні, обрізати краї. Вийняти деко, перекласти корж на тарілку, а розкатане тісто на деко. Попроколювати коло тіста виделкою і відправити в духовку.
  6. Таким чином, по черзі розкатати та спекти всі коржі для медово-шоколадного торта і скласти їх стопкою. Наприкінці спекти до рум'яності обрізки тіста, вийняти їх із духовки та залишити вистигати.
  7. Тим часом приготувати шоколадний крем для медового торта. Яйця вбити в каструлю і почати збивати їх міксером. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати все до утворення світлого пишного крему (4-5 хвилин). Чорний шоколад розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння.
  8. Зменшити швидкість міксера, всипати борошно, какао-порошок, влити розтоплений шоколад і змішувати все на середній швидкості до однорідної консистенції. Поставити каструлю з шоколадною масою на вогонь і, помішуючи, влити 430 мл теплого молока. Крохмаль окремо з'єднати в невеликій посудині з 70 мл холодного молока і гарненько розмішати.
  9. Помішуючи, довести шоколадний крем до температури 80-85С (але не до кипіння) і влити тонкою цівкою крохмальну рідину. Готувати крем на помірному вогні, помішуючи, ще кілька секунд до температури, близької до закипання.
  10. Зняти каструлю з вогню і залишити на кілька хвилин остигати. Промазати всі коржі гарячим кремом і скласти їх стопкою. Поверхню і боки торта змастити кремом, що залишився, обрізки подрібнити на крихту і прикрасити нею торт.
  11. Медово-шоколадний торт має настоятися в холодильнику щонайменше 6 годин перед подачею. Потім можна вийняти страву, прикрасити її на свій смак і подавати до столу. Смачного!