Смачний апельсиновий джем
Кухня
Інгредієнти:
- 5 середніх апельсинів
- 0,5-0,6 кг цукру
- 0,5 л чистої води
- 2 лимони
Рецепт приготування страви:
- Апельсини з лимонами вимити, покласти в миску і залити окропом на 5 хвилин. Вийняти фрукти з окропу, обсушити і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці. М'якоть кожного апельсина і лимона розрізати на дві частини і вичавити з нього сік у миску (через сито, щоб у ньому залишилися кісточки і біла шкірка).
- Білу частину без цедри і м'якоті скласти в марлю, складену вдвічі, і загорнути в мішечок, обв'язати ниткою. З'єднати в каструлі воду, апельсиновий і лимонний сік, терту цедру і мішечок із білою шкіркою.
- Поставити каструлю на вогонь і довести все до кипіння. Варити апельсиновий джем приблизно 1 годину при слабкому кипінні. Потім зняти каструлю з вогню, вийняти з неї мішечок з апельсиновою і лимонною шкіркою, ретельно віджати його від рідини.
- Зняти також піну з поверхні мішечка і додати її в джем, повернути каструлю на вогонь. Додати в каструлю цукор і ретельно перемішати. Готувати апельсиновий джем ще 15-25 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи, до потрібної консистенції.
- Тим часом простерилізувати банки з кришками. Зняти каструлю з вогню і залишити на кілька хвилин остигати. Розлити гарячий джем з апельсинів по банках і закатати їх кришками.
- Перевернути банки дном догори і накрити теплою ковдрою. Залишити апельсиновий джем у такому положенні до повного охолодження. Зберігати домашній джем з апельсинів у темному прохолодному місці можна близько 2 років.
Тепер у вас є чудовий апельсиновий джем, готовий додати солодку нотку до будь-якої страви. Спробуйте його на смаженому хлібі, булочках або використовуйте для приготування унікальних десертів. Діліться з близькими цими смачними ласощами та насолоджуйтеся вишуканим смаком апельсинового джему!