Смачний апельсиновий джем

Смачний апельсиновий джем
4.7
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 середніх апельсинів
  • 0,5-0,6 кг цукру
  • 0,5 л чистої води
  • 2 лимони

Рецепт приготування страви:

  1. Апельсини з лимонами вимити, покласти в миску і залити окропом на 5 хвилин. Вийняти фрукти з окропу, обсушити і зняти тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці. М'якоть кожного апельсина і лимона розрізати на дві частини і вичавити з нього сік у миску (через сито, щоб у ньому залишилися кісточки і біла шкірка).
  2. Білу частину без цедри і м'якоті скласти в марлю, складену вдвічі, і загорнути в мішечок, обв'язати ниткою. З'єднати в каструлі воду, апельсиновий і лимонний сік, терту цедру і мішечок із білою шкіркою.
  3. Поставити каструлю на вогонь і довести все до кипіння. Варити апельсиновий джем приблизно 1 годину при слабкому кипінні. Потім зняти каструлю з вогню, вийняти з неї мішечок з апельсиновою і лимонною шкіркою, ретельно віджати його від рідини.
  4. Зняти також піну з поверхні мішечка і додати її в джем, повернути каструлю на вогонь. Додати в каструлю цукор і ретельно перемішати. Готувати апельсиновий джем ще 15-25 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи, до потрібної консистенції.
  5. Тим часом простерилізувати банки з кришками. Зняти каструлю з вогню і залишити на кілька хвилин остигати. Розлити гарячий джем з апельсинів по банках і закатати їх кришками.
  6. Перевернути банки дном догори і накрити теплою ковдрою. Залишити апельсиновий джем у такому положенні до повного охолодження. Зберігати домашній джем з апельсинів у темному прохолодному місці можна близько 2 років.

Тепер у вас є чудовий апельсиновий джем, готовий додати солодку нотку до будь-якої страви. Спробуйте його на смаженому хлібі, булочках або використовуйте для приготування унікальних десертів. Діліться з близькими цими смачними ласощами та насолоджуйтеся вишуканим смаком апельсинового джему!