Солодка насолода: рецепт вишневого джему
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг вишні (з кісточками)
- 1 кг цукру
- 1 ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Вишню перебрати, очистити від сміття, листя, промити й очистити від кісточок. Пропустити вишню через м'ясорубку і скласти у велику миску. Поставити миску з перекрученою вишнею на сильний вогонь і довести до кипіння.
- Варити вишневий джем на великому вогні близько 40 хвилин, безперервно помішуючи. Якщо джем сильно википає, можна трохи зменшити вогонь.
- Через зазначений час додати до джему соду і швидко перемішати. При цьому на поверхні варення на кілька хвилин має з'явитися піна із зеленим відтінком.
- Коли колір джему знову стане насиченого червоного кольору, додати цукор і перемішати. Готувати вишневий джем на тому ж вогні близько 40 хвилин до готовності, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки з кришками.
- Розлити вишневий джем по банках, закатати кришками і перевернути дном догори. Накрити банки теплою ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
- Домашній джем із вишні зберігається близько 2 років у темному прохолодному місці. Використовувати вишневий джем можна в приготуванні десертів, випічки, поливати ним готові страви або просто подавати до чаю.
Джем - це ідеальний спосіб зберегти літню свіжість вишні на зиму. Вишневий джем можна використовувати як начинку для пирогів, тартів, сендвічів або як доповнення до м'яких сирів. Він також чудово поєднується із солодкими пирогами та булочками. Спробуйте варіювати рецепт, додавши до джему інші фрукти або спеції, щоб створити свій власний унікальний смак. Будьте кулінарними експериментаторами та насолоджуйтеся неперевершеним смаком вишневого джему!