Творожний бісквіт: простий рецепт для смачної випічки
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр творогу
- 200 гр борошна
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1/3 ч.л. соди
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Масло і яйця заздалегідь вийняти з холодильника і залишити масло в теплі, а яйця в кімнатній температурі. Творог протерти через сито (якщо сир однорідної консистенції - цього робити не потрібно).
- Потім збити масло міксером до пишності (близько 1-2 хвилин). Не перестаючи збивати, поступово всипати цукор із ванільним цукром. Збивати масло з цукром близько 10 хвилин. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаметним папером або змастити олією і присипати борошном.
- Додати в масляну масу протертий творог і збивати ще 1-2 хвилини до однорідної консистенції. Вбити в сирну масу яйця по одному, ретельно збиваючи тісто після кожного разу.
- Борошно просіяти через сито разом із содою, розпушувачем і розмішати. Поступово підмішати суху суміш до сирної суміші та вимішати до однорідності. Викласти тісто в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати сирний бісквіт приблизно 40 хвилин до готовності. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 15-20 хвилин. Потім зняти рушник і перекласти бісквіт із сиру на тарілку, нарізати порційними шматочками. Смачного!
Цей творожний бісквіт стане чудовим доповненням до будь-якого чаю або кави. Що цікаво, творог можна замінити на інші сирні продукти, такі як рікотта або маскарпоне, щоб отримати нові смакові відтінки. Також можна додавати у тісто фрукти або ягоди для того, щоб зробити його більш насиченим та соковитим. Поєднання творожного бісквіту з варенням або вареними ягодами також стане чудовою ідеєю для десерту.