Творожний бісквіт: простий рецепт для смачної випічки

Творожний бісквіт: простий рецепт для смачної випічки
4.0
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр творогу
  • 200 гр борошна
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1/3 ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Масло і яйця заздалегідь вийняти з холодильника і залишити масло в теплі, а яйця в кімнатній температурі. Творог протерти через сито (якщо сир однорідної консистенції - цього робити не потрібно).
  2. Потім збити масло міксером до пишності (близько 1-2 хвилин). Не перестаючи збивати, поступово всипати цукор із ванільним цукром. Збивати масло з цукром близько 10 хвилин. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаметним папером або змастити олією і присипати борошном.
  3. Додати в масляну масу протертий творог і збивати ще 1-2 хвилини до однорідної консистенції. Вбити в сирну масу яйця по одному, ретельно збиваючи тісто після кожного разу.
  4. Борошно просіяти через сито разом із содою, розпушувачем і розмішати. Поступово підмішати суху суміш до сирної суміші та вимішати до однорідності. Викласти тісто в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духову шафу.
  5. Випікати сирний бісквіт приблизно 40 хвилин до готовності. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити на 15-20 хвилин. Потім зняти рушник і перекласти бісквіт із сиру на тарілку, нарізати порційними шматочками. Смачного!

Цей творожний бісквіт стане чудовим доповненням до будь-якого чаю або кави. Що цікаво, творог можна замінити на інші сирні продукти, такі як рікотта або маскарпоне, щоб отримати нові смакові відтінки. Також можна додавати у тісто фрукти або ягоди для того, щоб зробити його більш насиченим та соковитим. Поєднання творожного бісквіту з варенням або вареними ягодами також стане чудовою ідеєю для десерту.