Рецепт манника в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр кефіру
- 200 гр манної крупи
- 200 гр цукру
- 3 яйця
- 150 гр борошна
- 100 гр вершкового масла/маргарину
- 2 ч.л. розпушувача
- + 50 гр родзинок (за бажанням)
Рецепт приготування страви:
- Манку всипати в миску, залити кефіром і розмішати. Залишити манку набухати на 1-2 години (у холодильник прибирати не потрібно). Можна залишити манку набухати на 8-10 годин, але тоді прибрати миску в холодильник. Масло розтопити, не доводячи до кипіння, остудити до кімнатної температури. Родзинки залити на 15 хвилин гарячою водою.
- Яйця (не холодні) збити міксером до утворення піни. Поступово всипати тонкою цівкою цукор і збивати близько 2-3 хвилин до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати, влити розтоплене вершкове масло.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати. Поступово всипати борошняну суміш до яєчної, збивати тісто міксером на низькій швидкості. З'єднати манну масу і тісто, перемішати до однорідності. Злити воду з родзинок, просушити їх і додати в тісто.
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і присипати манкою. Вилити в неї манне тісто і закрити кришку. Готувати манник у мультиварці протягом години в режимі Випічка.
- Після закінчення приготування залишити манник у мультиварці ще на 15 хвилин. Вийняти готовий пиріг із мультиварки на тарілку і прикрасити на свій смак. Нарізати манник на порційні шматочки та подавати до столу. Приємного чаювання!
Інші інгредієнти, які можна додати до манного тіста, - це цукрова пудра, цедра апельсина або лимона, мак або ванільний екстракт. Також, якщо ви не любите родзинки, його можна замінити на сушені фрукти або горіхи за вашим вибором.