Рецепт манника в мультиварці

Рецепт манника в мультиварці
3.5
(13)
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр кефіру
  • 200 гр манної крупи
  • 200 гр цукру
  • 3 яйця
  • 150 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла/маргарину
  • 2 ч.л. розпушувача
  • + 50 гр родзинок (за бажанням)

Рецепт приготування страви:

  1. Манку всипати в миску, залити кефіром і розмішати. Залишити манку набухати на 1-2 години (у холодильник прибирати не потрібно). Можна залишити манку набухати на 8-10 годин, але тоді прибрати миску в холодильник. Масло розтопити, не доводячи до кипіння, остудити до кімнатної температури. Родзинки залити на 15 хвилин гарячою водою.
  2. Яйця (не холодні) збити міксером до утворення піни. Поступово всипати тонкою цівкою цукор і збивати близько 2-3 хвилин до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати, влити розтоплене вершкове масло.
  3. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем і розмішати. Поступово всипати борошняну суміш до яєчної, збивати тісто міксером на низькій швидкості. З'єднати манну масу і тісто, перемішати до однорідності. Злити воду з родзинок, просушити їх і додати в тісто.
  4. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і присипати манкою. Вилити в неї манне тісто і закрити кришку. Готувати манник у мультиварці протягом години в режимі Випічка.
  5. Після закінчення приготування залишити манник у мультиварці ще на 15 хвилин. Вийняти готовий пиріг із мультиварки на тарілку і прикрасити на свій смак. Нарізати манник на порційні шматочки та подавати до столу. Приємного чаювання!

Інші інгредієнти, які можна додати до манного тіста, - це цукрова пудра, цедра апельсина або лимона, мак або ванільний екстракт. Також, якщо ви не любите родзинки, його можна замінити на сушені фрукти або горіхи за вашим вибором.