Рецепт: смачний манник на молоці з карамельною скоринкою

Рецепт: смачний манник на молоці з карамельною скоринкою
3.4
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр манної крупи
  • 200 мл молока
  • 200 гр цукру (+ 1-2 ст.л. для карамельної скоринки)
  • 3 яйця
  • 150 гр борошна
  • 150 гр маргарину
  • 3 ст.л. сметани
  • 50 гр родзинок
  • цедра половини лимона (можна замінити 1 ст.л. лимонного соку)
  • 2 ст.л. чистої води
  • пів ч.л. соди (гашеної оцтом)

Рецепт приготування страви:

  1. Молоко кімнатної температури влити в миску і розмішати зі сметаною. Просіяти через сито манну крупу в молоко і вимішати масу до однорідності. Залишити манну суміш на 20-25 хвилин.
  2. Маргарин злегка розтопити до м'якості та збити міксером до пишності (2-3 хвилини). Поступово всипати цукор і збивати ще пару хвилин. Збиваючи, вбити по одному яйця, змішувати до однорідності після кожного разу. Збивати до пишності ще пару хвилин.
  3. Родзинки залити на 10 хвилин окропом. Потім злити воду, просушити їх і обваляти в борошні. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, додати в яєчну суміш. Борошно просіяти через сито і підмішати до яєчної маси. Соду погасити оцтом і додати в тісто.
  4. Духовку до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером. Додати манну масу на молоці в яєчне тісто і вимішати вінчиком до однорідності. Викласти масу в заздалегідь приготовлену форму і розрівняти.
  5. Випікати манник на молоці близько години до готовності. За бажанням можна приготувати цукрову суміш для карамельної скоринки (змішати 1-2 ст.л. цукру з 2 ст.л. води). За 15 хвилин до закінчення приготування манника вийняти форму і змастити поверхню пирога цукровою сумішшю.
  6. Потім вийняти форму і накрити легким рушником на 10-15 хвилин. Зняти рушник, нарізати пиріг на молоці порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Приємного чаювання!

Ще один секрет цього рецепта полягає в додаванні цитрусової цедри в тісто. Вона робить манник більш ароматним і освіжаючим, надаючи йому приємного лимонного смаку. Крім того, додавання злегка підгорілої карамельної скоринки збільшує смакові відчуття і робить манник солодшим та апетитнішим. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що він стане вашим улюбленим десертом!