Рецепт: смачний манник на молоці з карамельною скоринкою
Кухня
Інгредієнти:
- 220 гр манної крупи
- 200 мл молока
- 200 гр цукру (+ 1-2 ст.л. для карамельної скоринки)
- 3 яйця
- 150 гр борошна
- 150 гр маргарину
- 3 ст.л. сметани
- 50 гр родзинок
- цедра половини лимона (можна замінити 1 ст.л. лимонного соку)
- 2 ст.л. чистої води
- пів ч.л. соди (гашеної оцтом)
Рецепт приготування страви:
- Молоко кімнатної температури влити в миску і розмішати зі сметаною. Просіяти через сито манну крупу в молоко і вимішати масу до однорідності. Залишити манну суміш на 20-25 хвилин.
- Маргарин злегка розтопити до м'якості та збити міксером до пишності (2-3 хвилини). Поступово всипати цукор і збивати ще пару хвилин. Збиваючи, вбити по одному яйця, змішувати до однорідності після кожного разу. Збивати до пишності ще пару хвилин.
- Родзинки залити на 10 хвилин окропом. Потім злити воду, просушити їх і обваляти в борошні. Цедру лимона натерти на дрібній тертці, додати в яєчну суміш. Борошно просіяти через сито і підмішати до яєчної маси. Соду погасити оцтом і додати в тісто.
- Духовку до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером. Додати манну масу на молоці в яєчне тісто і вимішати вінчиком до однорідності. Викласти масу в заздалегідь приготовлену форму і розрівняти.
- Випікати манник на молоці близько години до готовності. За бажанням можна приготувати цукрову суміш для карамельної скоринки (змішати 1-2 ст.л. цукру з 2 ст.л. води). За 15 хвилин до закінчення приготування манника вийняти форму і змастити поверхню пирога цукровою сумішшю.
- Потім вийняти форму і накрити легким рушником на 10-15 хвилин. Зняти рушник, нарізати пиріг на молоці порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Приємного чаювання!
Ще один секрет цього рецепта полягає в додаванні цитрусової цедри в тісто. Вона робить манник більш ароматним і освіжаючим, надаючи йому приємного лимонного смаку. Крім того, додавання злегка підгорілої карамельної скоринки збільшує смакові відчуття і робить манник солодшим та апетитнішим. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що він стане вашим улюбленим десертом!